Sunday, December 21, 2014

Kursus Anggaran Kerja Jalan

As salam!

annyeong!!!!

Dah lama jugak cik sue xupdate blog ni...
Al maklumlah kebizian melanda...

Arini cik sue ada kursus kat CIDB nama kursus ni "anggaran kerja jalan" mmg best sbb pasni bole laa isi sbutharga jalan...
Selalu men hentam jer hahahah
Now dh ada laa pengisian dlm minda ini...cewahhhhh ayat cik sue hahah

Tapi yg xbest kat cni...bilik dia sjuk gilerrrrrrrrr
Rasa cam nak beku cik sue d buatnya
Tp lg bbp jam je lagi 
Sok abes kursus trus p gym..pastu detink ngn buah aty cik sue heheh bessnyer!!!!!
Wehooooo!!!!!

Tujuan nk p sana nk detink je...
Bukan nk p gym sgt hahahahah
Myb minggu ni dpt jumpe bnyak kali kot??
Minggu dpn jumpe lagi stlah bbp minggu xdetink

Woot!! Woot!! 

Oklaaa sok cik sue story ek perkembangan tuk ari sok 

Salam sayang
Cik sue yang kebosanan 
Xoxo

Friday, December 5, 2014

Last class for september semester

As salam!!
Annyeong!!

Harini cik sue last class tuk semester sept 2014
Naseb baik sedar kul 8 lau x mmg trlajak aaa tdo ahahaha
Ni sume gara2 tdo kul 4 lebey pg td hahahah
Research mthod punya angkara....

Subjek ni mmg agak berhantu dari ciksue degree dulu 
Hurmmm....
Pasni business law wajib dgr t nk exam xpaham lak
Lpas tu bole skip sbb strategic management baca pon in shaa allah paham

Balek t cik sue nak balas bela tdo hahahah 
Stlah sharian siapkan assignmnt hahahahah (gelak jahat) 

Ermm oklaa nak masuk kelas ni
Nnnti free cik sue update lagi hokay?

Muuuuuuuaaahhhhh
Hugs ktat tuk syg2 cik sue sume 

Salam sayang 
Cik sue yg sleepy xoxo

Tuesday, December 2, 2014

Hectic week

As salam...
Annyeong...
Mornin!!!!!

Hurm...
Minggu yg hectic rasa cm nk lambatkan masa je
Ngn esaiment....claim company argghhhhh xcukup tgn d buatnya

Now cik sue dh tdo awal 
So bngun pagi segar huhu 
Lg pon org yg di rindui dh ilang ntah kmana 
Hurmm...stok yg ada xbrapa nk mnarik ati

Salam sayang
Cik sue yg resah

Sunday, November 30, 2014

mengapa?? kenapa??

as salam
annyeong!!

baru sebentar td cik sue on irc..
dapat brita mengejutkan dr buah aty cik sue..
oh no!! knp dia part sume cenel...even desa pon dia rmove dr manager list
knapa?? knapa?? knapa??
skype jgn ckp laa mmg dh lama dia offline...
aku xpaham dgn semua yang dh berlaku ni??
can sum1 xplain to me??
ke dia ada masalah??
hurmm...

serabut weyhh...
cik sue nk wat esaiment pon xtenteram...
weyh aku sign p gym bkoz of u...
now u avoiding me??
knp???
arghhhh terlalu bnyak persoalan dlm palotak ni..
khamis lepas chat cam biasa je tp knp arini dia nk menjauh sejauh2 nya dari aku??

kot ye pon keje dia dh start xperlu laa buat semua tu??
hurmm...

salam sayang
cik sue yang serabot 

Xhausted

As salam
Annyeong!!!

Hurm dah 2 ari cik sue xonline irc
Tp dia cam xkesah je??
Hurmmm td ptg cik sue join cube gak tego tp dia wat bodo je??
Dia btol2 nk ignore cik sue ke?? 

Yg buah aty lg sorg hp dia rosak...
So bosan giler xpat ctc dia...
Lau x...wecet dia ada respon huh...

Xde ke sorg pakwe yg bole bg perhatian pnuh bile cik sue bosan???
Ermmm....
Dahhh p keje kne kerah ngn boss 
Ckp je arini cuti tp ttp kne p sana p cni...
Balek kt umh mak lak kaco aku ngh sdp2 nk tdo
Hurmmm xde lgsg privasi...

Penat taw x??? 

Salam sayang 
Cik sue yg keletihan 

Saturday, November 29, 2014

Saturday post

As salam
Annyeong!!!

Smlm cik sue n kazen p tgok hunger game : part 1 , oleh sbb dh lupe ending yng sblom ni so cam lost tgok citer tu heheh 
Oh ya cik sue tgok kat CS...ermm dh bp arini try usha buah haty kesayangan cik sue tp xnmpak dia cuti ke ada prob ke i dunno? Sbb msj ke wasap ke wechat xbls...so riso gak laa kan

Td p CS lagi tp register kat JATOMI...
Almaklum aa nak kuruskn badan...
Mak cik sue manjang kata cik sue gmok....tggu aa bbp nnti cik sue slim hahaha 

Hurmm....tggu cik sue kurus mesti berduyun2 lelaki nak takel hahaha
Berangan sungguh....
Berat ideal cik sue 47 kg...tp lau dpt 50 kg pon dah ok 
Chaiyokkk...
Hopefully dapat berat idaman cik sue! 

Salam sayang
Cik sue yang bimbang 


Wednesday, November 26, 2014

Im bored

As salam
Annyeong!!! 

Hurm arini cik sue ada seminar water proofing kat cidb jb 
So bosann...pakkal je nk collect point CCD
Lau x mmg xdenyer laaa nak join baik dok opis 

Thn 2014 dah smpai ke pehujungnya...
Alhamdulillah azam thn ni bnyak dh tercapai dan termakbul
In shaa allah azam thn dpn akn cik sue tunaikn dgn bersungguh2

Ermmmm....
Pasal cinta hati2x cik sue nie plak huhu
Sorg snypp mnyepi bz keje...ntah ye ntah tidak tp pk positif je aaa
Sorg g jual mhal 
Haihh laaa xtaw aaa nk cmne lg?? 
Bile aaa prince charming yg sbenar nya nk muncul??? 
Im still waiting for my mr right 

Arghh bosan xtaw dh tahap pe dh nie?????
Masuk irc manjang sepi...
Oh ya ckp sal irc smlm ptg cik sue join..kbtolan dia pon online nak taw pe jd?????
Hahahahahaha.....
Masuk2 cik sue bz layan mmbr kat cenel lain tp dlm masa yg sama cik sue join cenel kitaorg
Myb sbb lama menyepi dia tego cik sue dulu hahahaha 
Ingat jugak dia kat cik sue kannn???
Bkn pe slalu cik sue je yg tego dia...
Gile xheppy?? Hahahah to taktik ni xbole gune slalu t kantoi hahahah 

Anyway i pray the best for me....
Allah swt je yg taw apa yg terbaik tuk cik sue

Salam sayang
Cik sue yang bosan xoxo 

Friday, November 14, 2014

no one respond

as saLam

annyeong!!

hurmm malam ni cik sue dj...
tp xde org bosan gile...
macam dj ngan dinding je??
hurmm dorg boikot cik sue ke??

rinduu...
yess..cik sue rindu seseorang
di mana skang ni dia diam membisu
dan cube mengelak dari cik sue
OMG!! is they called love???

salah cik sue kot sayang pada org yang salah
huhuhu naseb badan laa kannnn

knp ssh sangat dia nk trima yang cik sue sayang giler kat dia??
cik sue ikhlas taw

xpnh ada yang bjaya dlm bcinta ni...
sume kecundang...
bile masanya akan berjaya n trus kawen??

salam sayang
cik sue yang heartbroken 

Tuesday, November 11, 2014

Maafkan aku

as salam...

annyeong !!

lama jugak x jenguk cni...
hurmm tetibe malam ni bole plak masuk cni heheh

act, cik sue dlm dilema ni....
tp mesti korang akan ingat cik sue curang??
hurmm complicated nyer...

baru2 ni cik sue ada kenal ngn sum1 kat irc
dkt2 sbulan lebey dan dia yg perkenalkn cik sue tuk jd dj radio online
kepada yang dengar cik sue dj bole donlod tunein radio kat google playstore atau pon apple store dlm hp korang n cari CP Radio..
cik sue akan dj khamis malam, jumaat malam & sabtu malam

ok samb citer tadi...tiap2 pas irc b4 tdo kitaorg kan skype chit chat2x
so lama2 prasaan suke tu ada...
bile dh suke jatuh sayang huhuhu

dan bdk2 cenel sume kenen2kn kitaorg as a couple
dlm aty cik sue berbunga2
tp smlm ada ckt arguement ant kitaorg so arini dia cm ngelak dr cik sue
arghhhhhhh salah cik sue tetibe nk sentap ngn dia

cik sue pon xtaw aaa lately mmg cik sue agak moody
ske diam diri n pendam prasaan dunno why?

so masalah skg cmne nk pujuk mamat ni ek??
ke juz diamkn je..nnti2 dia akan cri cik sue??
aaargghhhh kusut2 n serabut....
OR ini hanya mainan prasaan je??

salam sayang,
cik sue yang buntu 

Sunday, September 7, 2014

Missing hin


As salam
Anyeong!! 
Hai cik sue kembali lagi
Hurm..bbp minggu lepas cik sue bz sesangat , almaklum laa sejak jadi kontraktor ni heheh 
But siyesly cik sue mmg bz menguruskan claim2 company yg dpt job ngn mpjbt 
Btw..dlm bz2 cik sue merindui kekaaeh aty yg d sygi... Now dia dmm ciann hubby cik sue..get well soon muncit 😍😍😍 
I love u to d moon n back 


Ni laa dia dak yg demam...
Muuuuaaahhhh 😘😘

Salam sayang
Cik sue 

Wednesday, August 20, 2014

Bufday present

As salam
Anyeong!! 

Haii uols..arini genap umo cik sue 29thn!! OMG!! Dah tua dah cik sue next year dah 30 heheh 
Tp smlm d best day ever...
Sebab mak cik sue belikan hadiah yg dh lama cik sue idam2 kan and also blanja makan kat tmpat faveret cik sue taw? 
Now tggu chentahati cik sue lak blanja makan n bg hadiah heheh



Cantik x jam MK cik sue?? 😜😜

1 wish list dh trcapai...ada 4 more to go hopefully dpt sume , chaiyok!! 

Salam sayang
Cik sue!  💋💋💋

Monday, August 18, 2014

bufday gurl

as salam
anyyeong!!

what a beautiful day today hihik
arini bufday cik sue!!! aaaaaaa!!!
xsabarnya nak dapat hadiah dari mak cik sue hehe
dh lama dah cik sue idam2kan jam tangan MK a.k.a Michael Kors

pagi2 tadi b4 masuk opis, cik sue beli bfast then pakcik yang jual kuih tu cam taw2 je arini bufday cik sue dia bagi kueh free lg pon sbb dia dh nak balek heheh

oh ya ni cik sue nk story citer yg besttttttttttt sgt2
smlm pas balek keje cik sue kuar detink pastu balek dh penat tertido tetibe tepat2 kul 12 am dapat call dr kekaseh aty wish bufday cik sue...OMG!! so sweet....
dia yg 1st wish bufday cik sue...cik sue doa smoga hbgn yang baru ni akan berkekalan hingga akhir hyt kami
i love you b!!


Sunday, August 17, 2014

Comeback 2014

As salam
Annyeong !! 

Wow....dah brtahun lamanya xjenguk ke laman sesawang yang satu nie...
Pasni cik sue kene wat aktiviti gotong royong nk bersihkn sgala sesawang yang melekat hehehe 
In shaa Allah lepas ni blog ni akan ceria balek...

Sepanjang thun 2014 ni...
Macam2 dah berlaku pada cik sue
Baik yang manis mahupown yang pahit tp pape pown cik sue xkan mengalah 
Cik sue maseh tguh berdiri dan menjadi semakin kuat dalam mengharungi cabaran2 yang mendatang 

Sebenarnya cik sue pown xtaw nak start dari mana...xpe biaq cik sue pikiaq sat nnti2 cik sue samb lg naa?? 

Salam sayang 
Cik sue

Sunday, September 29, 2013

Perempuan xde maruah

As salam yall...
Cik sue nak citer sal sum1 nie ...
Cik sue teramat2x sakit aty ngan dia...
Minah ni nama dia hanieee
Dok kat penang , seberang prai
Pompuan ni xtaw malu..hangpa taw x?
Dah taw lelaki tu pakwe org lagi laa dia nak mengedik2 n brsayang2....mcm lelaki tu pakwe dia...
Pompuan ni mmg ske mlayan lelaki sbb dlm fb dia pown lebey bnyak lelaki dr pompuan..
Ntah apa dia nak skt aty kat cik sue pown xtaw...pdhal cik sue anggap dia kawan tp dia bole tikam blkg cik sue hampeh tol punya budak...
Lagi 1 ciksue nak habaq kat hangpa suma...
Pompuan ni depan org lain bukan maen baik lagi...dia pandai buat org suke kat dia TETAPI  jgnlaa terpedaya dgn perangai dia yang lemah lembut tu...
D sebalek lemah lembut dia ada prangai yg ske menggoda pakwe org...suami org n juga tunang org...
Sbb tu cik sue xcaya dr pm2 kat fb...lama2 bole sangkut....pompuan ni pandai mengayat dan dia sanggup lakukan apa saja tuk dptkn lelaki yang dia nak xkira laa pakwe org mahupown suami org...
So kpd akak2 d luar sana please beware of diz bitch....stupid ass hole

Tuesday, September 10, 2013

Rajuk

as salam
annyeong !!!

hurmm...cik sue xpaham laa dgn lelaki ni ske naik angin xtentu pasal
bende kecik pon nk d kecoh2x
ckt2 nak cri salah org...dia jer yang nak btol sume , kta ni manjang salah

aaaaarrrgggghhhhhh !!!
pompuan lain bole dia add...
pompuan lain bole dia melayan...
pompuan lain bole dia menggedik...
TAPI
ngan awek sendiri XNAK! buat camtu.....ADIL ke??
camtu ke kata SAYANG??

haihhh penin2x pale cik sue nie taw x uollz?? 

tp lau dah melampau sangat cik sue tinggalkan jer
biarlaa idup single lg tenang dr ada pakwe2x nie..
xyah nk serabut cmni...

Monday, September 9, 2013

Minah Garit

as salam
annyeonghaseyo !! 

wooooooowwww!!!

apa sudaa jadi ?? lama giiiiiiiiiiiillllllllllleeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr cik sue xjengok laman sesawang yang satu ni...kan kan kan ?? 

anyway, d sebabkan rindu nak berbloging laa cik sue bukak balek laman nie..
banyakkkkkk sgt2x cik sue nk share story ngan uollz taw?? tapi sebagai pembukaan story cik sue nk citer sal sum1 nie :

nama kat FB CRYSTAL HANIEE
asal  PENANG (SEBERANG JAYA)
umoq 27 atau 26 tahun 


INI SUSPEK YG D BENCI SAMA SEKALI

hah...knapa cik sue benci sgt kat dia ni??
sebab dia dok menggatai ngan laki cik sue...dengan muka xmalu dia ngaku dia sayang kat laki cik sue
ada ka patut?? hampeh punya btina...
dekat wall dia , dia mlayan jantan...ngan laki cik sue pon dia nk mlayan sapa yang hangin 1 badan ?! 
so lau dia add kat page laki hangpa beware nooo...

Sunday, April 8, 2012

Luahan hati


salam u'olls,

haiiiiiiiii......lama gilerrr cik sue xbukak laman sesawang yang dh bersawang nie kan??
nmpaknya kene wat gotong royong bersihkn laman sesawang cik sue yang dh d penuhi sawang nie heheh

hurm now cik sue dalam dilemaa laa u'olls,
ngn masalah kerja laen, masalah percintaan nyer lain penin pale cik sue nie...sume pihak cik sue nk kene layan n puaskan aty dorg tp aty cik sue sapa lak nk jaga??? bole jd giler cik sue lau mcm nie berterusan...nk buat apa ek??

cik sue baru je sbulan keje kat ioi properties, kulaijaya sbagai Sales Admin Officer, biler jawatan besar tggungjawab lagi laa besar. trus terang cik sue ckp, cik sue mmg seorang yang slow learner, ajar laa banyak kali lambat cik sue nk pickup bende yang d ajar ngn cepat. so kene laa amek masa tuk cik sue pelajari apa yang d ajar...tp lau dh memanjang sume cik sue wat salah sapa yang x give up tol x?? salah ke mana yang btol bg pujian ke apa ke?? sume nk perfect xley laa, baru sbulan keje xley laa letak xpectation terlalu tinggi kat cik sue nie...kdg2 nak nanges d buatnya tp cik sue taw dlm dunia pekerjaan itulaa cabaran dan dugaan cik sue kene hadapi lau nk keje lama..nak xnk kene la telan semua kritikan2 tu.

dari segi percintaan pulak, cik sue baru kenal ngn sorang mamat nie nama dia Mohd Sani Yusof. berasal dr kedah, profession cikgu / pemain bola sepak kedah. Now masalahnya dia menepati ciri2 lelaki yang cik sue nak dalam seorang calon suami TETAPI dia nie terlalu sensitif, ckp ckt trasa, terkilan dan ter...yang seangkatan dgnnya laa..xley silap ckt mesti merajuk. dgn dia ni pon cik sue cube tuk jd psgn yang memahami, dan percinta terbaik. tapi kita manusia biasa walau mcm mana pon tuk jd yang terbaik akhir ada gak ksilapan yang lain kita akan buat...cik sue syang dia sgt2 walaupon kami hanya sbulan lebey kenal dan kalo bole cik sue dh xnk dh cri org laen tuk jd bakal suami cik sue. now cik sue ngah usaha tuk perbtolkan diri n jd sperti mana yang dia nak xpe laa cik sue sanggup berkorban tuk dia...p andainya segala usaha cik sue menemui jalan buntu cik sue pasrah, sekurang2nya cik sue dh usaha.

tapi harini cik sue btol2 rs tekanan n rs mcm nk menangis je...
cik sue xmampu harungi sume nie ..pd luaran nmpak cik sue kuat tp hakikatnya dlaman cik sue sgt2 rapuh dan lemah...

Ya Allah, engkau kuatkanlaa hatiku ini...berikanlaa aku kesabaran dan ketabahan dalam mengharungi stp dugaan dan cabaran yang engkau berikan pada diriku ini..aku juga bermohon padaMU ya Allah, engkau kuatkan laa jdohku bersama Mohd Sani Yusof kerna aku amat menyayangi dan mencintai dirinya tetapi andai dia bkn jdohku engkau jauhkan laa dia drku agar aku tidak rs terluka dan sedih..Ya Allah, hanya kepadaMu aku mohon pertolongan dan hanya engkau yang mampu menolong hamba mu yng serba kekurangan dn lemah ini...amin!

haihhh..bos nie potong stim tol laa ngah syok2 luahkan prasaan huhu
oklaa cik sue nk samb wat keje t lau ade masa cik sue samb lagi...
xoxo
cik sue

Tuesday, February 14, 2012

My Wishlist 4 d year 2012

saLam u'olls


wow!!! lama giler cik sue x buat pOst baru since last entry lepas 


ok, cik sue nk gtaw nie cik sue suke sgt2 kat dua gadget nie...nak taw apa?? 


jap taw....


Samsung Galaxy Note

Nikon 1 J1 (pink)

hah! cOOl x dua2 gadget nie?? huhu tp kurang2 cik sue nk wat saving stahun gaji kot?? bwu laa dpt bende2 nie sume...laen laa lau dapat bf anak dato ke? jutawan ke kan?? kan?? kan?? hahaha 

hah! cakap sal keje cik sue dapat keje ngan IOI Properties sbg Sales Admin Officer, so kepada sesapa yang nk bli umah under IOI kat area jB ley laa ctc2 cik sue taw?? t cik sue uruskan u'olls punya permohonan =) 

hurm pe lg nk share citer ngn u'olls kan, sejak peninggalan cik sue nie?? 

khamis nie cik sue nk p kL, nk p jumpa skandal dan juga bakal2 bf cik sue heheh gatai cik sue ni kan hehe well nk wat cmna..walaupon jodoh kita dh d tetapkan tp kta kene laa usaha mencri jdoh kita ye x? xkan nk dok goyang kaki ja...harap2 laa dorg free masa cik sue p sana lau x sia2 ja huhu 

to my bff uitm or unitar i also want to see u'olls....wait 4 me k? lots of love 4 u'olls =)

sblOm cik sue merepek ntah pape..cik sue stOp cni dulu k? t cik sue report from kL wit lurve...heheh muaaaaahhhhhhhh 

Saturday, January 21, 2012

blablabla...

saLam u'olls!!!


huh, lama giler xupdate blog yang xbrapa semenggah nie...
bukan bz juz xde mahmood nk update...mana ntah dia menghilangkan diri ANYWAY, arini cik sue nk citer sal apa dh terjadi sejak cik sue benti keje bbp minggu yang lepas, ade yang heppy ade gak yang kurang heppy....


1st of all Cik sue bersyukur sgt2 pada illahi atas kurniaanNya pada Cik sue sempena thun baru nie...sebab Cik sue dapat 2 tawaran yang amat2 menarik hati ini heheh =) nak taw apa x???? nak?? nak??


Cik Sue dapat offer dari :


1. ioi Properties Bhd as Sales Admin Officer, ini pon berkat mak Cik sue kenal GM ioi tue heheh kira dorg butter thread laa 
2. Cik Sue dapat offer letter untuk exam bertulis penguasa kastam gred wk 1-1 hahaha 


mana laa xheppy gilee..senyum lepas telinga .....tp dalam masa yang sama neves seyhh xtaw nak baca apa serba xkene jadinya....dagdugdagdug


sementara nk tggu start keje lama lagi so dok umah gaoyang kaki layan bubu kat umah yang semakin menggatal heheh cian dia xde awek sama laa cam tuan dia single xtaw laa smpai bile...lelaki2 yang singgah dalam idup Cik sue nie hanya sementara bile agak2nya dapat yg btol2 kekal wat slama2nya...


oklaa sblom cik sue merepek ntah pape bk cik sue stop dulu t lau ade masa cik sue samb lagi.....



Monday, January 2, 2012

Kes Jenayah d Cotton On

saLam u'ollz!!
hurmm...tahun baru yang memenatkan dh 2 hari balek lambat, lau keje masuk ptg xbalek kul 12 mmg xsah huhuu...ade je hal yang terjadi melambatkan dr cik sue balek keje awal...


hah nk stOry kat u'ollz ni, smlm ade bdk curi bju kat tmpat cik sue keje....
seb baik laa MIT (Manager in Training) dapa tangkap dorunk...Rupa2nya dorg dh banyak rembat bju kat paddini tapi kantoi kat Cotton On ...
pe g...mak bapak dorunk dtg, skali ngan "Abg Long" dorunk datang huh! tp dgr2 nya kes setel cmtu je haihhh apa laa MIT tmpt cik sue keje nie sbb "abg Long" dh takuttt, telur trus kecut huhuhu xjantan laa cmtu beb!


arini punya citer lak , "Abg Long" smlm dtg plak bwk anak2 ayam dia apply keje kat tmpat kitaorg...
amboiiiiii3x ....bdk ko dh wat hal kat tmpat kitaorg ko lak nk wat tapak kat cni huh! sowii laa beb, cik sue tgok dh mcm chia je..ops! bkn MACAM tp mmg laa...rambut ya Allah!! giler karattt...cik sue pon xpnh wat rmbut karat cam dorunk huhuhu last2 nk taw apa kitaorg wat kat borang dorg??? hehehe ke tong sampah laa makan dia heheheh xmo kitaorg keje ngn bdk2 camtu, we ollz hv our own standard kayyy??


ermm...lg bp ari je cik sue keje situ pastu bye2 Cotton On JPO adios, amigos, sayonara!!! 


oklaa dh kul bp nie...sok2 cik sue sambung membebel lagi k?? 


ngantuk sudaaa....
 c u tomorrow....!!!!!


saRanghae u'ollz....

Saturday, December 31, 2011

Heppy New Year 2012!!!!!

saLam u'ollz....
wahhhh...ini 1st entry cik sue untuk tahun 2012
HEPPY NEW YEAR 2012 u'ollz!!!!!

resolution cik sue tuk thun ni banyak...tp cik sue nk senaraikan yang penting2 je laa :

1. nak diet (kuruskn badan, target nk turun 5kg)

2. nk rambut bertambah panjang sbb rindu lak bile tgok gambo kecik2 dulu lau bole nk pjg smpai pinggang balek..bru laa nampak ayu heheh

3. nk cri kerjaya yang lebey mantap dr skang, memandangkan xlama lg cik sue nk resign dr keje skang...

4. nak sambung study (M.sc in Management) 

5. lau ade jdoh nk dapat pakwe a.k.a. bakal suami tu pun lau ade jdoh laaa dlm thun 2012 nie..lau x single lagi laa cik sue heheh

haihhh ..bkn xde calon , ADA! tp xtaw laa aty ni cam lom sedia nk ke arah yang lebey crius...bile tgok org tunang or kawen prasaan jeles tu ada tp bile pk2 balek tggjwb yang akan d pikul slps itu tkut plak huhu

Tapi walau apa pun cik sue harap2 sgt thun yang menjelma ini akan beri cik sue kebahagian, kejayaan & kemanisan lebey dari tahun2 yang seblum nya.....




Tuesday, October 4, 2011

singgah sebentar

saLam u'olls


hurmm harini seLasa, kejap je dah masuk bulan 10..lagi 2 bulan abes laa thun 2011
wahhhh...cepat je masa berlalu kan??
tp itu main point yang cik sue nk highlite kan??
arini bwu ingat nk bermalas-malasan tp pg2 lagi dah dpt call interview keje dr 1 kilang ni yang memerlukan khidmat kerani...
lepas tu kluar jap borak2 ngn ayah cik sue pastu masuk bilik dan online smpai tghari....
sepatutnya cik sue kluar p pos opis wat pos laju tuk graduation petition form n amek gambo tu resume huhuu tp cik sue suh ayah je pos kan hahaha koz mata ngantuk gilerrrrrrrr2x  


haha oklaaa cik sue nk tdo, tgok laa malam2x cket ke cik sue jengah blog nie yerk?? 

Saturday, October 1, 2011

yang Mana 1??

saLam u'olls....

wahhhhhhhhhhhhhhh......lama gilerrrrrrrrrrrrrr, cik sue xmenjenguk laman sesawang yang 1 ni..
dh penuh dgan sesawang labah2 dan habuk2 pon smakin menebal...hehe tetibe lak malam ni rs teringin nk update blog stlah sekian lama cik sue tinggalkn...

Actually, cehhh speaking lak cik sue ni hehe
sbnarnya cik dalam dilema, angau mcm2 lagi laa yang seangkatan dengannya....
macam nie, ade 3 org lelaki approach cik sue yang nak jd bakal bf a.k.a. calon suami cik sue laa
1. aDam- keje kat siMe daRby (27) 
prob : workaholic 
2. aAziz - keje pon ley tahan gak (30)
prOb : keje slalu outstation ssh nak jumpe
3. shafiq - polis (26)
prob : sebaya tkut mak reject dia 

huhuhu....cmne ek?? lau kapel ngn tiga2 ni tp nnti last2 kne pilih 1 je t dorg kata cik sue mempermainkan prasaan dorg?? aduhhh...ssh gak kan?? kalo laa pompuan pon ley kawen 4 kan snng hahaha tamaknyer cik sue nie..heheh 

dilemma sungguh d buat nya...tp skg ni cik sue kawan je ngn dorg lau dpt slah sorg pon xpe gak sume ade ciri2 yang cik su nak...

to b continue.....

Tuesday, August 16, 2011

seLamat berpuasa u'Olls!!

As SaLam u'olls
maseh blOm terlewat untuk Cik Sue ucapkan seLamat berpuasa kepada semua bloggers, shabat handai, kaum keluarga dan juga kekaseh hati yang di syangi selalu...
wahhhh....berkurun lama cik sue xbukak laman sesawang yang 1 nie smpai berhabuk d penuhi sawang, nmpaknya kene wat gotong royong membersihkan blog cik sue nie?? sebenarnya banyak stOry yang cik sue nak citerkan sempena peninggalan cik sue selama nie...so nantikan stOry yang lebey menarik dari cik sue okayy??


Monday, May 30, 2011

LAST

saLam u'olls....
baru terjaga dari lena...
xde watpe so cik sue wat laa entry terakhir b4 cik sue berangkat ke Indonesia...
lagi beberapa jam cik sue akan menaiki bas menuju ke KLIA...mungkin dalam pukul 9-10 pagi akan smpai lepas tu flight ke Jakarta dalam pukul 12.50 tghari..
huihh ni first time cik sue nak naik kapal terbang hehe mcm xpercaya jer hahaha jakun pown ada hehe tu yang tdo pown xlena...td tertdo pown sbb keletihan berlari atas tread mill kenalaa rajin2 exersice lau gmok2 xde sapa yang nak kat cik sue nie...
tu pown sbb tgok I used to be fat kat cenel MTV, tu yang bersemangat bersenam...
target cik sue 55kg...banyak lagi nak kene turunkan...so cik sue kene berusaha keras untuk mencapai impian itu..aja!! heheh 

skang nie mata dah xngantok nak buat apa ek?? kemas dah...tinggal berus gigi n pencuci muka jer yg len dah setel...ade sejam lagi tuk bersiap2...xpe laa nnti laa cik sue pkkan...
so u'olls jaga diri bebaik sepeninggalan cik sue..tp sebarang berita terkini akan d update dalam blOg cik sue yang satu lagi...daaaa

Sunday, May 29, 2011

geRam yang terpendaM

saLam u'olls....
haihh...xtaw laa malam nie kenapa cik sue jadi resah semacam hurmmm

ni cik sue nk stOry kat u'olls , gerammmmmmm tOl cik sue apa xnya team faveret cik sue kalah huhu tp fans barca bahan xsudah2 , lau cik sue bahan team dorg pandai lak nk lawan balik , xpuas aty lau team cik sue kalah perghhhh...kutuk abes2an ....INI TIDAK ADILLLLL!!!!! xpe2...korang enjOy laa puas2...yang menang akan kalah, yang kalah akan menang so tggu je pembalasan dari kami....


ciann chicharito cik sue...sedey dier

anyway, cik sue tetap menerima kekalahan Man Utd kesayangann cik sue....xpe2 ade masa lagi nak perbaiki  game korang..at least korang dah masuk final . Alhamdulillah syukur.... walau apa pown yang terjadi cik sue tetap menyokong Man Utd sampai biler2...... 


hurmm....td masa nak cri pic ni kat FB ternampak plak ex cik sue, adoyaiiii....dengar kata dia nk tunang lpas raya  hukhuk tiiiidakkkkkkkk...kenapa laa selalu jadi mcm nie T___T sedey sungguh aty nie, cik sue lak smpai skang xde pengganti....sampai bila laa cik sue nak single ??? ade x sape2 kat luar sana yang single gakz huhu...tp biler tgok statement dia tu sakit aty pown ade geram pon ade tp sume silap cik sue jugak gatal tangan bukak page dia wat pe so sendiri tanggung laa kan...?? hurmm....

Thursday, May 26, 2011

kemelalutan d maLam haRi

saLam u'olls ....

hurmm...apa yang nak cik sue merepekkan ek pada entry kali nie?? 

oh ya! rutin cik sue as usual laa u'olls siang2 tdoq malam2 berjaga dah mcm vampire kan u'olls hehe al-maklum laa GF DamOn saLvatOre hehe perasan sungguh cik sue nie an..an..an...

cenggini biasalaa cik sue lau x kul 3 ptg xbgun mmg xsah mana xnya kul 5-6 pagi bwu nak tdoq....bgun2 bsuh muka n gosok gigi troih p dapoq tgok2 apa yang boley d makan huhu ya lah dh bgun petang hari mesti laa lapaq pastu 3.30 petang citer faveret cik sue Boys Over Flower wajib tgOk...kalau x rindu kat hyeon jung ngan kim beom cheq hehe lepaih tgok citer tu cik sue masuk bilik sat online kul 5 petang kluaq samb tgok tv citer oh! my school kat KBSW 391 kat AstrO...sambil2 tgok tolong daddy cheq masaq...hah angpa jgn memaen hah, ingat cheq xgheti masaq ka?? heheh  dah setel masak ceq p amek mak ceq balek dr PD .... lepaih tu p kenduri umah akak spupu ceq pulak kat BBU..a.k.a. bandar baru uda bukan ude ek tapi uda! biasaq laa p kenduri mesti ada makan2...balek dh kekenyangan masuk tdoq tp dapat lena sat ja pastu mata dah cerah...

ini baru nk start stOry kat angpa suma nie...heheh sai mata ceq dh cerah apa lagi kluaq bilik bukak tv pastu ceq langgan 2 movie iaitu CUN! & KONGSI tapi cam menyesal lak langgan citer CUN! biasa2 ja xdaq laa best sgt ...tapi citer KONGSI mmg terbaekkkkkkkkkk, terbaekkkkkkk & terbaeeekkkkkkkk bak kata apek dalam Maharaja Lawak huhuh pengaruh tv tol cik sue nie...ala tyme cuti2 sem nie pastu xdenyer nk tgOk tv nie der...hahaa tp siyess wa ckap kat lu org sume KONGSI mmg best no wonder laa baru bape hari kat wayang rating dia dah tinggi...tahniah kepada Farid Kamil ...filem anda mmg d BEST wa ckp lu!!! maveless...hebat!!!! 

sorry kepada CUN! bukan nk down gredkn citer korang ...citer korang best tuk yg kapel2 seswai tgok citer tu tp CUN! mmg xseswai ngan jiwa wa...sorry yerk...

walaupOwn ade maya karin ngan reMy ishak  tp citer ni bukan citarasa cik sue 

lu langsi lu mati...d best !!!

Tuesday, May 24, 2011

apa pown tak boley

saLam u'olls,

adoyyaiii arini apa pown xley nk wat laa...nak bgun pagi2 konon huh! hampeh last2 bugun kul 3 gakz huhu xpegi pown hantar mak p PD...

bgun as usual bsuh muka n gosok gigi pastu kluar bilik....kluar2 bubu tdo kat kerusi depan usap2 n belai2 dia jap trus p dapo tgok makanan apa yang boleh d makan smbil layan Boys over Flower kat KBSW 391 kat astrO, lpas makan layan bubu....arini aku tgok bubu mcm lemau jer xtaw napa?? nak kata sakit mcm elok, nak kata elok mcm sakit hurmm...tgoK laa shari dua lau maseh sama gak aku bwk dia p jumpe vet..

td maLam, daddy suh cari pet boarding tuk letak bubu huhuhu daddy mcm nak ikut je kitaorg p bandung tu yang dia ye ye je sOh aku cari nusery tuk bubu... =)

aku google kat tenet last2 dapat gak skitar jB shari RM10 oklaa dari yang lagi 1 tu shari RM20 cekik darah gakz, biler dgar je aku dapat cari heppy je daddy huhu kalo daddy ikut lagi best dh lama aku xberholiday 1 family...wahhhhh, xsabar seyhh nk p holiday!!!!!!

Jakarta & Bandung wait 4 me......

Monday, May 23, 2011

F4 a.k.a. Boys Over Flower

saLam u'olls....

tadi aku bagun kul 3 lebey pastu p dapo tgok ada apa makanan yang boleh d makan, biler dah amek nasi sume of koz laa kene bukak tv...skali aku bukan kbsw channel 391 kat astro skali Boys over flower daa tp version korea huhuh apa lagi tgok laa smpai abes terbaek wok!! 




Cast Boys over Flower version korea
p/s yang paling hujung belah kanan tu laa pakwe saya  :))

 

tapi antara pelakon-pelakon yang aku suke dua org iaitu :


ini adalah kim hyun joong ketua kump SS501
p/s lagu dia yang aku ltak kat blog nie love ya! 

ini plak Kim Bum menurut informer aku dia pelakon & model

biler tgOk dorang ...haihh boleh cair aku d buatnya heheh alangkah bahagianya kalo dorg nie jadi pakwe aku?? mesti u'olls sume jeles ngn cik sue kan?? heheh =P oh ya! stlah d kaji rupe-rupenya citer terdapat dalam 4 bahasa yang berbeza yang cik sue dh tgok baru 2 versi iaitu korea & jepun yang 2 lagi xbest laa sbb plakon dia xhensem mcm versi korea & jepun huhuhu ishhh pe laa cik sue nie nk yang hensem je kan?? kan?? kan?? hehe of koz laa, manusia mesti nak tgok yang cantik2 n hensem2 je kan?? dh itu lumrah alam...nak wat mcm ne?? ni pic pelakon2 dr ke-empat2 versi :


sebagai kesimpulannya u'olls, cik sue sangat-sangat menggemari muzik k-pop....im so addictive with k-pop 






Sunday, May 22, 2011

glOry~glOry Man Utd

saLam u'olls....

entry harini aku nak dedicate khas buat team kesayangan aku iaitu MANCHESTER UNITED kerna tlah berjaya menjuarai BPL tuk kali ke-19 yeeeehaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

taHniah!!!  

cOngRatuLatiOnz Fergie n d teaM . . .!!!!!







cOngraTuLatiOnz to aLL !!!

c'ya on UEFA champiOnz league, Man Utd vs Barcelona!!!

Glory~ Glory~ Man Utd!! Glory~ Glory~ Man Utd!!

Friday, May 20, 2011

Twilight Saga

saLam u'olls!!!!!

adoyyyy....asal malam je sakit pewot, asal sakit pewot je malam hahaha 
xtaw r napa skang nie asal lebey makan sakit pewot, kurang makan pown sakit pwot hurmm lau x makan lagilaa sakit pewot haihhh apa kene ngan pewot aku nie ek?? ke simpton2 badan nk kurus heheh 

enuf is enuf citer sal pwot ni cheq nak habaq kat angpa suma....yang cheq dah beli 2 buku Twilight saga yehaaaaaa.....sronok sakan cheq angpa taw dak??? wahahahaha....tu pown naseb baik mak dapat voucher MPH sebanyak RM200  dapat laa beli lau x tgok je laa buku tu kat rak buku heheh tp td blanja RM100 je selebeynya nnti tggu aku abeskn dua2 buku bawu beli yang lagi 2 tu...n tadaaa cukup laa koleksi buku Twilight saga aku...

Tapi td dah baca bbp helai buku twilight tu....tp sj laa nk tgok sama ke x ngan movie so aku tgok mvie dia yang ntah kali keberapa aku pown xtaw heheh tp sambil tgok citer smbil berangan kan best lau aku dapat bf vampire yang hensem lagi romantik camtu....huh! mana nk dapat lelaki camtu zaman skang sumenya hampeh huhuhu....tp walau apa pown aku akan berusaha mencari putera idaman aku....bak kata omputih save d last 4 d best ye ke?? lebey kurang gitu laa...xpa2 t aku check balek k?? sorry laa lau salah huhu so pasni aku ley laa menghayati citer tu smbil baca ... at least ade gak bende aku ley wat dlm cuti ni xde laa boring sangat....

sok aku ingat nk p yamaha sri puteri nk daftar men viola tp korang rs berbaloi x?? sbb 12/6 aku dh balek shah alam...so blaja nyer kejap je , aku rs mcm mmbazir je?? tp aku nak main...nk blaja balek oh goshh!! cmne ek?? 

help!!! help!!! helppp!!!!!!!!!!!!

Thursday, May 19, 2011

semester hoLiday part 3

saLam u'olls....

ogeyhh...now aku nk citer sambungan citer siang tadi...

hah ! balek jB dok umah dalam 2-3 hari then hari khamis adik aku tanya :

adik : akk nak kluar x arini??
aku : ishh...napa xckap awal2 bajet xde, sok je laa t mlm akk mintak bajet dr menteri kewangan huhu
adik : ok lau macam tu kita kluar lpas smayang jumaat laa
aku : ok set! sapa je pegi??
adik : is, durra n yu...
aku : ok..c u tomorrow! 

KLIK! - t bunyi letak tepon hehe aku tiru dlm komik2 kan slalu tulis camtu

ok2 samb citer, pastu aktiviti aku as usual online FB, Twiiter smpai laa durratun safiyah ni wat status kat FB dia wat macroni cheese, aku pe lagi komenlaa as usual ye u'olls heheh aku komen laa "wahh sedapnya!! tuk akk xde ke??" heheh dengan tanpa rasa segan silu lepas tu mlm tu aku dapat delivery macroni n cheese dari adik aku heheh cayalaa lu sis! pandai lu pikat aty wa heheh

tibanya ari Jumaat, naseb baik dalam kul 1 pM nurul call kejotkan aku lau x mmg xpergi laa tgok wayang....b4 p CS (city square jB) kitaorg singgah amek durra kat mutiara rini then p giant tampoi koz yu nak bli tepong blue key yang Mak Lah pesan tuk wat scorne tuk is huhu bertuah ko dik heheh baru laa smpai kat CS...smapai2 je aku trus beli ticket citer Fast & Furious 5 yg aku nak sgt2 tgok, sbb ada pakwe aku berlakon..hehe jgn jeles taw u'olls?? 

Chop! pas bli ticket wayang kitaorg makan kat tomato studio express, ni yu rekomen laa aku dh jd ketagih nk makan fish dory baked n juice strawberry dia mmg mantop...terbaek wok!! d sbbkan makan kat situ kitaorg lewat bbp minit tgok citer tu tp pape pown mmg d best!! dr CS kitaorg singgah ke Hutan bandar kedai Marissa apa ntah bli chicken chop sempena celebrate bufday pak rahim ayah kepada amirul faris, nurul atikah & amirul fahrin merangkap pakcik aku huh pjg seyhh...dari situ singgah seri puteri bli tiket is balek Lumut lpas tu singgah aku bli yong tauhu lak kat Taman U heheh camne laa mak lah xberenti call lau lapo ley jd kebulor heheh so perjalanan d percepatkan lepas je anto durra dengan lajunya aku memecut balek umah hehe berangan jap mcm dlm citer fast furious 5 .....

so, smpai umah aku tuko sluar trus menuju ke umah seblah sbb xtahan bau chicken chop tu...tp biler makan ayam dia keras, hurmm tp oklaa mana nk dapat chicken chop harga RM5.00 skg nie?? 

so semenjak cuti tu je laa aku kluar berjalan, nntikan laporan xclusif dari Jakarta n Bandung hujung bulan nie...

semester hoLiday part 2

saLam u'olls,

haii...kita berjumpa lagi dalam semester holiday part 2 hehehe dah macam dalam rancangan tV lakz?? tu laa cite2 nk jadi tv presenter tp xkesampaian nk wat cmne ye x?? sabo je laa~ ~ hihi

hurmm arini aku nak samb citer smalam yang tergantung....

okay, cenggini kan aku cakap aku lek jB ari seLasa sbb nak jumpe sumONE kan?? tapi petang isNin tetibe aku dapat mizkol dr num x dkenali :

anoynomous : cOl sat
aku : sapa awak nk suh sy cOl balek??
anoynomous : ni adek kesayangan u laaa

hahahaha...mangkuk tingkat punya adek hehe aku ingat sapa laa nak kaco aku ptg2 camtu, so aku pown call laa dia iaitu Amirul Faris. rupe2nyer dia pown otw lek jB ptg tu aku punya xcited nak balek jB gak huihh xtaw laa nak cakap camne??? tp d sebabkan seseorang tu tpaksa laa aku stay n lek sok pg2. yelah dh jnji xbaik kita mungkir jnji t pe lak org ckap kan?? an..an .. an?? =) 

so maLam tu pertemuan aku dan dia berlaku spt yang d rancang cume kitaorg xtaw nk p mana, last2 lepak kat dataran shah alam jap pusing2 n balek tp at least oklaa buat pengubat rindu d kala cuti heheh tp jgn salah paham yerk aku n dia xde apa2 crius relationship juz TTM jer not more than dat...huhuhu  balek dr jumpe dia dah kul 4 lebey pagi..tp aku xley nk tdo, xtaw laa asal nak balek jB ke nk lek kL ke mesti xley tdo aku pown xtaw napa??? dh puas aku wat research tp last2 xde jawapan jugak yang aku temui...so apa lagi kul 5 lebey aku mandi2 n kemas2 trus masukkan brg2 dlm kete n tros ke pangsapuri nilam puri within seksyen 7 gak amek anak aku kat nusery dia..pg2 aku dh terbang 40hengget huhu syg punya pasal xpelaaa

huhh..pjg nyer story aku mcm nak samb part 3 jer heheh 
sat2 aku rest jap penat laa taip...

breath in....breath out....in....out....
okay! 
sepanjang perjalan dr kL ke jB, bubu senyap je kecuali ade masa aku bukak radio kuat2 dia marah hihi bising kot so aku pelankn skit demi bubu tersayang heheh aku stop pown kat jejantas ayer keroh tu pon bli kfc pastu truskn perjalanan...

sesampainyer aku d rumah , daddy terperanjat tgok bubu dan bubu pown terperanjat tgok umah baru dia hehe maybe terkesima ngan rumah yang besar bak istana sbb b4 diz dia dalam bilik aku yang kecik tu je heheh daddy tu cakap je xske padahal dia suke kucen...sama mcm mak, bile bubu xde je cbuk mencari n bubu ni lak ske dok kat tingkap kalo x kat bilik tgh, dia dok kat bilik piano merata tingkap laa dia ske duduk heheh now dia dah jadi kesayangan mak n daddy so aku xde laa ssh aty nk tinggalkn dia nnti...yang bestnya bubu siap ade bilik sendiri gilerr x gilerr laa kan mana ade kucen len sespeacial bubu?? cakap ngan aku?? 

ok enuff citer sal bubu...citer part 3 bakal menyusul 

Wednesday, May 18, 2011

semester hoLiday part 1

saLam u'olls....
yeahhh....cuti semester datang lagi, insyallah ia akan jadi cuti sem yang terakhir xsabar rasanya nk abes study then keje huhuhu...oh ya! lama giler saya tidak berblog penuh dgan habuk dan sesawang yang perlu d bersihkan tetapi persetankan sume itu apa yang mahu d luahkan kali ini, jap aku pk sat no? 

hurmmm.....(think....think...think...& thinkk)

oh ya ! first of all aku nak Congratulate my dear cousin Nur Nadia Mohd Nasir kerana telah selamat d ijab kabul bersama suaminya...tahniahh ske sgt tgok korang lalu bawah pedang heheh actually jakun 1st time tgok perkahwinan ala2 tentera heheh masa tu mule laa aku beragan kalo dapat kawen ngan pegawai tentera kan syiookk?? wahahahaha...berangan je cik suRaya oi....

after setel wedding nadia, aku samb last paper aku tuk sem 8, agak ssh laa jugak tp terpaksa jugak aku hadap paper tu....to Pn noryati Alias please puan jgn failkan saya paling2 dapat B- pown xpe laa huhuh ... sy xmo ade repeat2 paper lagi puan..abes je paper malam tu aku clebrate ngan rummies aku iaitu Laila Liyanna tgok bola kat NLCS a.k.a Nasi Lemak Cinta Sayang heheh org shah alam je taw 2 game iaitu arsenal vs stoke city di mana keptusan 3-1 dan yang d tnggu2 op koz laa Man Utd vs Chelsea n as usual MU akan menang perlawanan, kesian sungguh pd supporter chelsea 1st half xdpt gol ramai yang belah sbb frust kalah ngan MU...keymon laa beb MU mana ley kalah team terkuat in d whole land n universe...hahahah so malam tu aku tdo ngan lena...

so aku ingat nak balek jB pada hari esoknya tp ade laa sum1 ni ajak aku jumpe n aku pon nak jumpe seseorang b4 aku lek jB...tp aku dapat jumpe sorg je, yang sorg lagi memanjang bz aduyaiii pastu masa aku smpai jB mesej dia...dia ley plak ckp np aku xbgtaw dia aku nk lek jB...alo brader wa dh gtaw dah tp lu yang bz so wa xmo laa kaco lu...xpe2 pada lu org t wa lek sana kita detink puas2 k...jgn t masa wa ade sana lu org xde masa tuk wa lak??? masa berjauhan bukan men lagi ayat rindu laa apa laa masa dkt2 wa tggu lu org ajak kuar tp memasing senyap je ...

hurmm oklaaa pale pon dah penin ni ngadap netbook aku bercahaya dalam gelap...kang sakit perot dah baik pusing mata datang balek...adoyyyy nmpak sgt aku dh tua heheh  

to be continued. . . .

Friday, April 8, 2011

monolog seorang aku

saLam u'olls 
hurmm bosannya malam nie...xtaw nak watpe??
smlm biler dia ada xlaa bosan cm skang tp smpai biler nak bergantung pada dia?? xkan nk berkepit 24/7 ngan dia je kan?? mcm xde keje len nak wat..asek berkepit jer bosan gakz...anyway, td dia lek keje dia call aku tanye apa aku wat seharian nie..amek berat gak dia kat aku heheh tp yang wat aku konpius skg nie status aku pd dia mmg laa aku nak go wit d flow tp aty aku ni asek tertnya2 aku nie gf dia ke skandal ke TTM ke dari cara dia tu mcm aku nie gf dia...tp pada hakikat sebenar dia dah ade gf 

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!! 
serabOt palOtak aku d buatnyaa.......
paling aku xske prasaan camni ....so perlu ke kitaOrg berbincang sal nie?? sbb aku takut nk dgar kebenaran yg sebenar2nya...aku xnk kegembiraan yang aku alami selama sbulan kenal dia putus d tgh jalan...aku blOm bersedia nk hadapi sume itu ...kalo boleh aku nak tamatkn sendiri bukan dia yang tamatkn sume nie....
perkara yang mlibatkn prasaan aku nie sgt2 complicated...aku nk syg dia spnuh aty aku tp aku xnk aku yg menanggung derita n kesakitan...aku hanya nk seseorg yang menyayangi aku spenuh aty dia hanya tuk aku tanpa perlu berkongsi kaseh ngan org laen...biler jauh dari dia aku asek teringatkn dia dan pasala hubungan kami nie...tp biler jumpe aku xbrani nak tanya dia..?? 

aku pown nk bahagia jugak mcm org laen....nk jugak ade bf yang amek berat sal aku....kenapa laa malang sungguh naseb aku dalam bercinta?? ataupun aku blom jumpe org yang seswai ngan aku lagi...aku xnk aku hanyut dengan prasaan aku ...aku nak berpijak d dunia yang nyata bukan berfantasi sorg2 dalam dunia rekaan aku...kenapa kebanyakan lelaki yang aku kenal hanya nk mengambil kesempatan atas apa yang aku ada?? terlalu baik kah aku ngan mereka?? tiap2 malam mesti aku d belenggu ngan persoalan yang sama tanpa ade jawapan dr persoalan yang aku kemukakn itu...
arghhhhhhhh...kusut palotak aku d buatnya.....
penat laa kalo ari2 mcm nie....sampai biler aku nak mcm nie?? 
sampai biler???

Thursday, April 7, 2011

kemerepekan d tgh hari

saLam u'olls

hahah sekali lagi malam ni aku xdpat nk tdo xtaw kenapa mata dh pedey tp xmo tdo mayb sbb sakit pwot kot??  ini yang wat aku rindu kat mak aku ..slalu time2 mcm nie dia akan urut aku smpai aku tertdo oh i miss her so damn muchh...i wish she was here wit me...

well gud mowning u;olls heheh sowi laa apa aku nak tulis tergendala semalam sbb terlalu sakit pwot n mengantuk so aku stop begitu sahaja...

aktiviti arini aku nak p byaq bil api yang lama aku tangguhkan kang xbayaq xpasal2 lak kene potong xdpt aa aku nak beronline ...n menikmati kesedapan angin kipas .... pastu nk p mana ek? xkn nk trus balek umh?? x best ar?? sy mahu pergi berjimba hiburkan hati yang xtenang nie...tp kemana destinasi perlu d tuju?? lanna plak xbrapa sehat xkan laa nak ajak dia?? aduhh bnyak nyer persoalan tp xde sape dapt menjawab...

oklaa stop dulu sampai cni nnti mlm2 kang aku samb ag yerk u'olls??

Mimpi yang tak sudah

saLam u'olls...
hurmm hari yang teramat boring adalah hari ni...sbb aku xde wat pape juz melepak di tilam aku yang xbrapa empuk...sambil melayan karenah bubu yang semakin nakal n berborak2 ngan hsemate aku a.k.a. Lanna dan tanpa aku sedari kejap je dah malam, oh ya! mayb nnti malam aku akan kluar berjimba dengan seseorang yang aku panggil Cik Li heheh destinasi yang d tuju uptown shah alam ataupown Amp Square karaoke yang bertempat d sunway piramid....mana yang best ek?? tgok laa itupun lau Cik Li xpenat tp lau dia penat pown apa aku kesah?? lau dia ngantuk...tdo je laa biar aku nyanyi sorg2 , aku kan hantu karok heheh

u'olls nak taw x?? sejak akhir-akhir nie aku rasa semacam jer, mksd aku rs yang ssh nk d tafsirkan resah gelisah, gundah gulana tidak terkecuali rs xsedap aty....kenapa ek?? korang taw x?? 

biler aku tgok bubu tdo lena...aku pown rs cam nak tdo jer tp lau tdo memanjang rs membazir je masa tanpa buat apa2...arghhhhh come on suraya study2...exam dah nak dekat ckit lagi je nak abes , u hv to work harder than past2 sem....yeahhh, if not u wont get Satria Neo as ur parents hv promise to 2....-sigh- terasa berat beban yang aku pikul...kenapa laa aku xde adek bradek laen yang boleh pikul taggungjawb aku nie?? xlarat aku nk pikul sorg2...

haishh bubu nie aku bru nk berfeeling2 dia dtg menganggu aku ....tergendala segala anganan aku heheh 
aghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kalau laa Rifky ke Lan ke balik smula kat aku betapa bahagianya idup aku nie...
itu sume hanya mimpi yang xmungkin akan berlaku....

Kursus Anggaran Kerja Jalan

As salam!

annyeong!!!!

Dah lama jugak cik sue xupdate blog ni...
Al maklumlah kebizian melanda...

Arini cik sue ada kursus kat CIDB nama kursus ni "anggaran kerja jalan" mmg best sbb pasni bole laa isi sbutharga jalan...
Selalu men hentam jer hahahah
Now dh ada laa pengisian dlm minda ini...cewahhhhh ayat cik sue hahah

Tapi yg xbest kat cni...bilik dia sjuk gilerrrrrrrrr
Rasa cam nak beku cik sue d buatnya
Tp lg bbp jam je lagi 
Sok abes kursus trus p gym..pastu detink ngn buah aty cik sue heheh bessnyer!!!!!
Wehooooo!!!!!

Tujuan nk p sana nk detink je...
Bukan nk p gym sgt hahahahah
Myb minggu ni dpt jumpe bnyak kali kot??
Minggu dpn jumpe lagi stlah bbp minggu xdetink

Woot!! Woot!! 

Oklaaa sok cik sue story ek perkembangan tuk ari sok 

Salam sayang
Cik sue yang kebosanan 
Xoxo

Last class for september semester

As salam!!
Annyeong!!

Harini cik sue last class tuk semester sept 2014
Naseb baik sedar kul 8 lau x mmg trlajak aaa tdo ahahaha
Ni sume gara2 tdo kul 4 lebey pg td hahahah
Research mthod punya angkara....

Subjek ni mmg agak berhantu dari ciksue degree dulu 
Hurmmm....
Pasni business law wajib dgr t nk exam xpaham lak
Lpas tu bole skip sbb strategic management baca pon in shaa allah paham

Balek t cik sue nak balas bela tdo hahahah 
Stlah sharian siapkan assignmnt hahahahah (gelak jahat) 

Ermm oklaa nak masuk kelas ni
Nnnti free cik sue update lagi hokay?

Muuuuuuuaaahhhhh
Hugs ktat tuk syg2 cik sue sume 

Salam sayang 
Cik sue yg sleepy xoxo

Hectic week

As salam...
Annyeong...
Mornin!!!!!

Hurm...
Minggu yg hectic rasa cm nk lambatkan masa je
Ngn esaiment....claim company argghhhhh xcukup tgn d buatnya

Now cik sue dh tdo awal 
So bngun pagi segar huhu 
Lg pon org yg di rindui dh ilang ntah kmana 
Hurmm...stok yg ada xbrapa nk mnarik ati

Salam sayang
Cik sue yg resah

mengapa?? kenapa??

as salam
annyeong!!

baru sebentar td cik sue on irc..
dapat brita mengejutkan dr buah aty cik sue..
oh no!! knp dia part sume cenel...even desa pon dia rmove dr manager list
knapa?? knapa?? knapa??
skype jgn ckp laa mmg dh lama dia offline...
aku xpaham dgn semua yang dh berlaku ni??
can sum1 xplain to me??
ke dia ada masalah??
hurmm...

serabut weyhh...
cik sue nk wat esaiment pon xtenteram...
weyh aku sign p gym bkoz of u...
now u avoiding me??
knp???
arghhhh terlalu bnyak persoalan dlm palotak ni..
khamis lepas chat cam biasa je tp knp arini dia nk menjauh sejauh2 nya dari aku??

kot ye pon keje dia dh start xperlu laa buat semua tu??
hurmm...

salam sayang
cik sue yang serabot 

Xhausted

As salam
Annyeong!!!

Hurm dah 2 ari cik sue xonline irc
Tp dia cam xkesah je??
Hurmmm td ptg cik sue join cube gak tego tp dia wat bodo je??
Dia btol2 nk ignore cik sue ke?? 

Yg buah aty lg sorg hp dia rosak...
So bosan giler xpat ctc dia...
Lau x...wecet dia ada respon huh...

Xde ke sorg pakwe yg bole bg perhatian pnuh bile cik sue bosan???
Ermmm....
Dahhh p keje kne kerah ngn boss 
Ckp je arini cuti tp ttp kne p sana p cni...
Balek kt umh mak lak kaco aku ngh sdp2 nk tdo
Hurmmm xde lgsg privasi...

Penat taw x??? 

Salam sayang 
Cik sue yg keletihan 

Saturday post

As salam
Annyeong!!!

Smlm cik sue n kazen p tgok hunger game : part 1 , oleh sbb dh lupe ending yng sblom ni so cam lost tgok citer tu heheh 
Oh ya cik sue tgok kat CS...ermm dh bp arini try usha buah haty kesayangan cik sue tp xnmpak dia cuti ke ada prob ke i dunno? Sbb msj ke wasap ke wechat xbls...so riso gak laa kan

Td p CS lagi tp register kat JATOMI...
Almaklum aa nak kuruskn badan...
Mak cik sue manjang kata cik sue gmok....tggu aa bbp nnti cik sue slim hahaha 

Hurmm....tggu cik sue kurus mesti berduyun2 lelaki nak takel hahaha
Berangan sungguh....
Berat ideal cik sue 47 kg...tp lau dpt 50 kg pon dah ok 
Chaiyokkk...
Hopefully dapat berat idaman cik sue! 

Salam sayang
Cik sue yang bimbang 


Im bored

As salam
Annyeong!!! 

Hurm arini cik sue ada seminar water proofing kat cidb jb 
So bosann...pakkal je nk collect point CCD
Lau x mmg xdenyer laaa nak join baik dok opis 

Thn 2014 dah smpai ke pehujungnya...
Alhamdulillah azam thn ni bnyak dh tercapai dan termakbul
In shaa allah azam thn dpn akn cik sue tunaikn dgn bersungguh2

Ermmmm....
Pasal cinta hati2x cik sue nie plak huhu
Sorg snypp mnyepi bz keje...ntah ye ntah tidak tp pk positif je aaa
Sorg g jual mhal 
Haihh laaa xtaw aaa nk cmne lg?? 
Bile aaa prince charming yg sbenar nya nk muncul??? 
Im still waiting for my mr right 

Arghh bosan xtaw dh tahap pe dh nie?????
Masuk irc manjang sepi...
Oh ya ckp sal irc smlm ptg cik sue join..kbtolan dia pon online nak taw pe jd?????
Hahahahahaha.....
Masuk2 cik sue bz layan mmbr kat cenel lain tp dlm masa yg sama cik sue join cenel kitaorg
Myb sbb lama menyepi dia tego cik sue dulu hahahaha 
Ingat jugak dia kat cik sue kannn???
Bkn pe slalu cik sue je yg tego dia...
Gile xheppy?? Hahahah to taktik ni xbole gune slalu t kantoi hahahah 

Anyway i pray the best for me....
Allah swt je yg taw apa yg terbaik tuk cik sue

Salam sayang
Cik sue yang bosan xoxo 

no one respond

as saLam

annyeong!!

hurmm malam ni cik sue dj...
tp xde org bosan gile...
macam dj ngan dinding je??
hurmm dorg boikot cik sue ke??

rinduu...
yess..cik sue rindu seseorang
di mana skang ni dia diam membisu
dan cube mengelak dari cik sue
OMG!! is they called love???

salah cik sue kot sayang pada org yang salah
huhuhu naseb badan laa kannnn

knp ssh sangat dia nk trima yang cik sue sayang giler kat dia??
cik sue ikhlas taw

xpnh ada yang bjaya dlm bcinta ni...
sume kecundang...
bile masanya akan berjaya n trus kawen??

salam sayang
cik sue yang heartbroken 

Maafkan aku

as salam...

annyeong !!

lama jugak x jenguk cni...
hurmm tetibe malam ni bole plak masuk cni heheh

act, cik sue dlm dilema ni....
tp mesti korang akan ingat cik sue curang??
hurmm complicated nyer...

baru2 ni cik sue ada kenal ngn sum1 kat irc
dkt2 sbulan lebey dan dia yg perkenalkn cik sue tuk jd dj radio online
kepada yang dengar cik sue dj bole donlod tunein radio kat google playstore atau pon apple store dlm hp korang n cari CP Radio..
cik sue akan dj khamis malam, jumaat malam & sabtu malam

ok samb citer tadi...tiap2 pas irc b4 tdo kitaorg kan skype chit chat2x
so lama2 prasaan suke tu ada...
bile dh suke jatuh sayang huhuhu

dan bdk2 cenel sume kenen2kn kitaorg as a couple
dlm aty cik sue berbunga2
tp smlm ada ckt arguement ant kitaorg so arini dia cm ngelak dr cik sue
arghhhhhhh salah cik sue tetibe nk sentap ngn dia

cik sue pon xtaw aaa lately mmg cik sue agak moody
ske diam diri n pendam prasaan dunno why?

so masalah skg cmne nk pujuk mamat ni ek??
ke juz diamkn je..nnti2 dia akan cri cik sue??
aaargghhhh kusut2 n serabut....
OR ini hanya mainan prasaan je??

salam sayang,
cik sue yang buntu 

Missing hin


As salam
Anyeong!! 
Hai cik sue kembali lagi
Hurm..bbp minggu lepas cik sue bz sesangat , almaklum laa sejak jadi kontraktor ni heheh 
But siyesly cik sue mmg bz menguruskan claim2 company yg dpt job ngn mpjbt 
Btw..dlm bz2 cik sue merindui kekaaeh aty yg d sygi... Now dia dmm ciann hubby cik sue..get well soon muncit 😍😍😍 
I love u to d moon n back 


Ni laa dia dak yg demam...
Muuuuaaahhhh 😘😘

Salam sayang
Cik sue 

Bufday present

As salam
Anyeong!! 

Haii uols..arini genap umo cik sue 29thn!! OMG!! Dah tua dah cik sue next year dah 30 heheh 
Tp smlm d best day ever...
Sebab mak cik sue belikan hadiah yg dh lama cik sue idam2 kan and also blanja makan kat tmpat faveret cik sue taw? 
Now tggu chentahati cik sue lak blanja makan n bg hadiah heheh



Cantik x jam MK cik sue?? 😜😜

1 wish list dh trcapai...ada 4 more to go hopefully dpt sume , chaiyok!! 

Salam sayang
Cik sue!  💋💋💋

bufday gurl

as salam
anyyeong!!

what a beautiful day today hihik
arini bufday cik sue!!! aaaaaaa!!!
xsabarnya nak dapat hadiah dari mak cik sue hehe
dh lama dah cik sue idam2kan jam tangan MK a.k.a Michael Kors

pagi2 tadi b4 masuk opis, cik sue beli bfast then pakcik yang jual kuih tu cam taw2 je arini bufday cik sue dia bagi kueh free lg pon sbb dia dh nak balek heheh

oh ya ni cik sue nk story citer yg besttttttttttt sgt2
smlm pas balek keje cik sue kuar detink pastu balek dh penat tertido tetibe tepat2 kul 12 am dapat call dr kekaseh aty wish bufday cik sue...OMG!! so sweet....
dia yg 1st wish bufday cik sue...cik sue doa smoga hbgn yang baru ni akan berkekalan hingga akhir hyt kami
i love you b!!


Comeback 2014

As salam
Annyeong !! 

Wow....dah brtahun lamanya xjenguk ke laman sesawang yang satu nie...
Pasni cik sue kene wat aktiviti gotong royong nk bersihkn sgala sesawang yang melekat hehehe 
In shaa Allah lepas ni blog ni akan ceria balek...

Sepanjang thun 2014 ni...
Macam2 dah berlaku pada cik sue
Baik yang manis mahupown yang pahit tp pape pown cik sue xkan mengalah 
Cik sue maseh tguh berdiri dan menjadi semakin kuat dalam mengharungi cabaran2 yang mendatang 

Sebenarnya cik sue pown xtaw nak start dari mana...xpe biaq cik sue pikiaq sat nnti2 cik sue samb lg naa?? 

Salam sayang 
Cik sue

Perempuan xde maruah

As salam yall...
Cik sue nak citer sal sum1 nie ...
Cik sue teramat2x sakit aty ngan dia...
Minah ni nama dia hanieee
Dok kat penang , seberang prai
Pompuan ni xtaw malu..hangpa taw x?
Dah taw lelaki tu pakwe org lagi laa dia nak mengedik2 n brsayang2....mcm lelaki tu pakwe dia...
Pompuan ni mmg ske mlayan lelaki sbb dlm fb dia pown lebey bnyak lelaki dr pompuan..
Ntah apa dia nak skt aty kat cik sue pown xtaw...pdhal cik sue anggap dia kawan tp dia bole tikam blkg cik sue hampeh tol punya budak...
Lagi 1 ciksue nak habaq kat hangpa suma...
Pompuan ni depan org lain bukan maen baik lagi...dia pandai buat org suke kat dia TETAPI  jgnlaa terpedaya dgn perangai dia yang lemah lembut tu...
D sebalek lemah lembut dia ada prangai yg ske menggoda pakwe org...suami org n juga tunang org...
Sbb tu cik sue xcaya dr pm2 kat fb...lama2 bole sangkut....pompuan ni pandai mengayat dan dia sanggup lakukan apa saja tuk dptkn lelaki yang dia nak xkira laa pakwe org mahupown suami org...
So kpd akak2 d luar sana please beware of diz bitch....stupid ass hole

Rajuk

as salam
annyeong !!!

hurmm...cik sue xpaham laa dgn lelaki ni ske naik angin xtentu pasal
bende kecik pon nk d kecoh2x
ckt2 nak cri salah org...dia jer yang nak btol sume , kta ni manjang salah

aaaaarrrgggghhhhhh !!!
pompuan lain bole dia add...
pompuan lain bole dia melayan...
pompuan lain bole dia menggedik...
TAPI
ngan awek sendiri XNAK! buat camtu.....ADIL ke??
camtu ke kata SAYANG??

haihhh penin2x pale cik sue nie taw x uollz?? 

tp lau dah melampau sangat cik sue tinggalkan jer
biarlaa idup single lg tenang dr ada pakwe2x nie..
xyah nk serabut cmni...

Minah Garit

as salam
annyeonghaseyo !! 

wooooooowwww!!!

apa sudaa jadi ?? lama giiiiiiiiiiiillllllllllleeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr cik sue xjengok laman sesawang yang satu ni...kan kan kan ?? 

anyway, d sebabkan rindu nak berbloging laa cik sue bukak balek laman nie..
banyakkkkkk sgt2x cik sue nk share story ngan uollz taw?? tapi sebagai pembukaan story cik sue nk citer sal sum1 nie :

nama kat FB CRYSTAL HANIEE
asal  PENANG (SEBERANG JAYA)
umoq 27 atau 26 tahun 


INI SUSPEK YG D BENCI SAMA SEKALI

hah...knapa cik sue benci sgt kat dia ni??
sebab dia dok menggatai ngan laki cik sue...dengan muka xmalu dia ngaku dia sayang kat laki cik sue
ada ka patut?? hampeh punya btina...
dekat wall dia , dia mlayan jantan...ngan laki cik sue pon dia nk mlayan sapa yang hangin 1 badan ?! 
so lau dia add kat page laki hangpa beware nooo...

Luahan hati


salam u'olls,

haiiiiiiiii......lama gilerrr cik sue xbukak laman sesawang yang dh bersawang nie kan??
nmpaknya kene wat gotong royong bersihkn laman sesawang cik sue yang dh d penuhi sawang nie heheh

hurm now cik sue dalam dilemaa laa u'olls,
ngn masalah kerja laen, masalah percintaan nyer lain penin pale cik sue nie...sume pihak cik sue nk kene layan n puaskan aty dorg tp aty cik sue sapa lak nk jaga??? bole jd giler cik sue lau mcm nie berterusan...nk buat apa ek??

cik sue baru je sbulan keje kat ioi properties, kulaijaya sbagai Sales Admin Officer, biler jawatan besar tggungjawab lagi laa besar. trus terang cik sue ckp, cik sue mmg seorang yang slow learner, ajar laa banyak kali lambat cik sue nk pickup bende yang d ajar ngn cepat. so kene laa amek masa tuk cik sue pelajari apa yang d ajar...tp lau dh memanjang sume cik sue wat salah sapa yang x give up tol x?? salah ke mana yang btol bg pujian ke apa ke?? sume nk perfect xley laa, baru sbulan keje xley laa letak xpectation terlalu tinggi kat cik sue nie...kdg2 nak nanges d buatnya tp cik sue taw dlm dunia pekerjaan itulaa cabaran dan dugaan cik sue kene hadapi lau nk keje lama..nak xnk kene la telan semua kritikan2 tu.

dari segi percintaan pulak, cik sue baru kenal ngn sorang mamat nie nama dia Mohd Sani Yusof. berasal dr kedah, profession cikgu / pemain bola sepak kedah. Now masalahnya dia menepati ciri2 lelaki yang cik sue nak dalam seorang calon suami TETAPI dia nie terlalu sensitif, ckp ckt trasa, terkilan dan ter...yang seangkatan dgnnya laa..xley silap ckt mesti merajuk. dgn dia ni pon cik sue cube tuk jd psgn yang memahami, dan percinta terbaik. tapi kita manusia biasa walau mcm mana pon tuk jd yang terbaik akhir ada gak ksilapan yang lain kita akan buat...cik sue syang dia sgt2 walaupon kami hanya sbulan lebey kenal dan kalo bole cik sue dh xnk dh cri org laen tuk jd bakal suami cik sue. now cik sue ngah usaha tuk perbtolkan diri n jd sperti mana yang dia nak xpe laa cik sue sanggup berkorban tuk dia...p andainya segala usaha cik sue menemui jalan buntu cik sue pasrah, sekurang2nya cik sue dh usaha.

tapi harini cik sue btol2 rs tekanan n rs mcm nk menangis je...
cik sue xmampu harungi sume nie ..pd luaran nmpak cik sue kuat tp hakikatnya dlaman cik sue sgt2 rapuh dan lemah...

Ya Allah, engkau kuatkanlaa hatiku ini...berikanlaa aku kesabaran dan ketabahan dalam mengharungi stp dugaan dan cabaran yang engkau berikan pada diriku ini..aku juga bermohon padaMU ya Allah, engkau kuatkan laa jdohku bersama Mohd Sani Yusof kerna aku amat menyayangi dan mencintai dirinya tetapi andai dia bkn jdohku engkau jauhkan laa dia drku agar aku tidak rs terluka dan sedih..Ya Allah, hanya kepadaMu aku mohon pertolongan dan hanya engkau yang mampu menolong hamba mu yng serba kekurangan dn lemah ini...amin!

haihhh..bos nie potong stim tol laa ngah syok2 luahkan prasaan huhu
oklaa cik sue nk samb wat keje t lau ade masa cik sue samb lagi...
xoxo
cik sue

My Wishlist 4 d year 2012

saLam u'olls


wow!!! lama giler cik sue x buat pOst baru since last entry lepas 


ok, cik sue nk gtaw nie cik sue suke sgt2 kat dua gadget nie...nak taw apa?? 


jap taw....


Samsung Galaxy Note

Nikon 1 J1 (pink)

hah! cOOl x dua2 gadget nie?? huhu tp kurang2 cik sue nk wat saving stahun gaji kot?? bwu laa dpt bende2 nie sume...laen laa lau dapat bf anak dato ke? jutawan ke kan?? kan?? kan?? hahaha 

hah! cakap sal keje cik sue dapat keje ngan IOI Properties sbg Sales Admin Officer, so kepada sesapa yang nk bli umah under IOI kat area jB ley laa ctc2 cik sue taw?? t cik sue uruskan u'olls punya permohonan =) 

hurm pe lg nk share citer ngn u'olls kan, sejak peninggalan cik sue nie?? 

khamis nie cik sue nk p kL, nk p jumpa skandal dan juga bakal2 bf cik sue heheh gatai cik sue ni kan hehe well nk wat cmna..walaupon jodoh kita dh d tetapkan tp kta kene laa usaha mencri jdoh kita ye x? xkan nk dok goyang kaki ja...harap2 laa dorg free masa cik sue p sana lau x sia2 ja huhu 

to my bff uitm or unitar i also want to see u'olls....wait 4 me k? lots of love 4 u'olls =)

sblOm cik sue merepek ntah pape..cik sue stOp cni dulu k? t cik sue report from kL wit lurve...heheh muaaaaahhhhhhhh 

blablabla...

saLam u'olls!!!


huh, lama giler xupdate blog yang xbrapa semenggah nie...
bukan bz juz xde mahmood nk update...mana ntah dia menghilangkan diri ANYWAY, arini cik sue nk citer sal apa dh terjadi sejak cik sue benti keje bbp minggu yang lepas, ade yang heppy ade gak yang kurang heppy....


1st of all Cik sue bersyukur sgt2 pada illahi atas kurniaanNya pada Cik sue sempena thun baru nie...sebab Cik sue dapat 2 tawaran yang amat2 menarik hati ini heheh =) nak taw apa x???? nak?? nak??


Cik Sue dapat offer dari :


1. ioi Properties Bhd as Sales Admin Officer, ini pon berkat mak Cik sue kenal GM ioi tue heheh kira dorg butter thread laa 
2. Cik Sue dapat offer letter untuk exam bertulis penguasa kastam gred wk 1-1 hahaha 


mana laa xheppy gilee..senyum lepas telinga .....tp dalam masa yang sama neves seyhh xtaw nak baca apa serba xkene jadinya....dagdugdagdug


sementara nk tggu start keje lama lagi so dok umah gaoyang kaki layan bubu kat umah yang semakin menggatal heheh cian dia xde awek sama laa cam tuan dia single xtaw laa smpai bile...lelaki2 yang singgah dalam idup Cik sue nie hanya sementara bile agak2nya dapat yg btol2 kekal wat slama2nya...


oklaa sblom cik sue merepek ntah pape bk cik sue stop dulu t lau ade masa cik sue samb lagi.....



Kes Jenayah d Cotton On

saLam u'ollz!!
hurmm...tahun baru yang memenatkan dh 2 hari balek lambat, lau keje masuk ptg xbalek kul 12 mmg xsah huhuu...ade je hal yang terjadi melambatkan dr cik sue balek keje awal...


hah nk stOry kat u'ollz ni, smlm ade bdk curi bju kat tmpat cik sue keje....
seb baik laa MIT (Manager in Training) dapa tangkap dorunk...Rupa2nya dorg dh banyak rembat bju kat paddini tapi kantoi kat Cotton On ...
pe g...mak bapak dorunk dtg, skali ngan "Abg Long" dorunk datang huh! tp dgr2 nya kes setel cmtu je haihhh apa laa MIT tmpt cik sue keje nie sbb "abg Long" dh takuttt, telur trus kecut huhuhu xjantan laa cmtu beb!


arini punya citer lak , "Abg Long" smlm dtg plak bwk anak2 ayam dia apply keje kat tmpat kitaorg...
amboiiiiii3x ....bdk ko dh wat hal kat tmpat kitaorg ko lak nk wat tapak kat cni huh! sowii laa beb, cik sue tgok dh mcm chia je..ops! bkn MACAM tp mmg laa...rambut ya Allah!! giler karattt...cik sue pon xpnh wat rmbut karat cam dorunk huhuhu last2 nk taw apa kitaorg wat kat borang dorg??? hehehe ke tong sampah laa makan dia heheheh xmo kitaorg keje ngn bdk2 camtu, we ollz hv our own standard kayyy??


ermm...lg bp ari je cik sue keje situ pastu bye2 Cotton On JPO adios, amigos, sayonara!!! 


oklaa dh kul bp nie...sok2 cik sue sambung membebel lagi k?? 


ngantuk sudaaa....
 c u tomorrow....!!!!!


saRanghae u'ollz....

Heppy New Year 2012!!!!!

saLam u'ollz....
wahhhh...ini 1st entry cik sue untuk tahun 2012
HEPPY NEW YEAR 2012 u'ollz!!!!!

resolution cik sue tuk thun ni banyak...tp cik sue nk senaraikan yang penting2 je laa :

1. nak diet (kuruskn badan, target nk turun 5kg)

2. nk rambut bertambah panjang sbb rindu lak bile tgok gambo kecik2 dulu lau bole nk pjg smpai pinggang balek..bru laa nampak ayu heheh

3. nk cri kerjaya yang lebey mantap dr skang, memandangkan xlama lg cik sue nk resign dr keje skang...

4. nak sambung study (M.sc in Management) 

5. lau ade jdoh nk dapat pakwe a.k.a. bakal suami tu pun lau ade jdoh laaa dlm thun 2012 nie..lau x single lagi laa cik sue heheh

haihhh ..bkn xde calon , ADA! tp xtaw laa aty ni cam lom sedia nk ke arah yang lebey crius...bile tgok org tunang or kawen prasaan jeles tu ada tp bile pk2 balek tggjwb yang akan d pikul slps itu tkut plak huhu

Tapi walau apa pun cik sue harap2 sgt thun yang menjelma ini akan beri cik sue kebahagian, kejayaan & kemanisan lebey dari tahun2 yang seblum nya.....




singgah sebentar

saLam u'olls


hurmm harini seLasa, kejap je dah masuk bulan 10..lagi 2 bulan abes laa thun 2011
wahhhh...cepat je masa berlalu kan??
tp itu main point yang cik sue nk highlite kan??
arini bwu ingat nk bermalas-malasan tp pg2 lagi dah dpt call interview keje dr 1 kilang ni yang memerlukan khidmat kerani...
lepas tu kluar jap borak2 ngn ayah cik sue pastu masuk bilik dan online smpai tghari....
sepatutnya cik sue kluar p pos opis wat pos laju tuk graduation petition form n amek gambo tu resume huhuu tp cik sue suh ayah je pos kan hahaha koz mata ngantuk gilerrrrrrrr2x  


haha oklaaa cik sue nk tdo, tgok laa malam2x cket ke cik sue jengah blog nie yerk?? 

yang Mana 1??

saLam u'olls....

wahhhhhhhhhhhhhhh......lama gilerrrrrrrrrrrrrr, cik sue xmenjenguk laman sesawang yang 1 ni..
dh penuh dgan sesawang labah2 dan habuk2 pon smakin menebal...hehe tetibe lak malam ni rs teringin nk update blog stlah sekian lama cik sue tinggalkn...

Actually, cehhh speaking lak cik sue ni hehe
sbnarnya cik dalam dilema, angau mcm2 lagi laa yang seangkatan dengannya....
macam nie, ade 3 org lelaki approach cik sue yang nak jd bakal bf a.k.a. calon suami cik sue laa
1. aDam- keje kat siMe daRby (27) 
prob : workaholic 
2. aAziz - keje pon ley tahan gak (30)
prOb : keje slalu outstation ssh nak jumpe
3. shafiq - polis (26)
prob : sebaya tkut mak reject dia 

huhuhu....cmne ek?? lau kapel ngn tiga2 ni tp nnti last2 kne pilih 1 je t dorg kata cik sue mempermainkan prasaan dorg?? aduhhh...ssh gak kan?? kalo laa pompuan pon ley kawen 4 kan snng hahaha tamaknyer cik sue nie..heheh 

dilemma sungguh d buat nya...tp skg ni cik sue kawan je ngn dorg lau dpt slah sorg pon xpe gak sume ade ciri2 yang cik su nak...

to b continue.....

seLamat berpuasa u'Olls!!

As SaLam u'olls
maseh blOm terlewat untuk Cik Sue ucapkan seLamat berpuasa kepada semua bloggers, shabat handai, kaum keluarga dan juga kekaseh hati yang di syangi selalu...
wahhhh....berkurun lama cik sue xbukak laman sesawang yang 1 nie smpai berhabuk d penuhi sawang, nmpaknya kene wat gotong royong membersihkan blog cik sue nie?? sebenarnya banyak stOry yang cik sue nak citerkan sempena peninggalan cik sue selama nie...so nantikan stOry yang lebey menarik dari cik sue okayy??


LAST

saLam u'olls....
baru terjaga dari lena...
xde watpe so cik sue wat laa entry terakhir b4 cik sue berangkat ke Indonesia...
lagi beberapa jam cik sue akan menaiki bas menuju ke KLIA...mungkin dalam pukul 9-10 pagi akan smpai lepas tu flight ke Jakarta dalam pukul 12.50 tghari..
huihh ni first time cik sue nak naik kapal terbang hehe mcm xpercaya jer hahaha jakun pown ada hehe tu yang tdo pown xlena...td tertdo pown sbb keletihan berlari atas tread mill kenalaa rajin2 exersice lau gmok2 xde sapa yang nak kat cik sue nie...
tu pown sbb tgok I used to be fat kat cenel MTV, tu yang bersemangat bersenam...
target cik sue 55kg...banyak lagi nak kene turunkan...so cik sue kene berusaha keras untuk mencapai impian itu..aja!! heheh 

skang nie mata dah xngantok nak buat apa ek?? kemas dah...tinggal berus gigi n pencuci muka jer yg len dah setel...ade sejam lagi tuk bersiap2...xpe laa nnti laa cik sue pkkan...
so u'olls jaga diri bebaik sepeninggalan cik sue..tp sebarang berita terkini akan d update dalam blOg cik sue yang satu lagi...daaaa

geRam yang terpendaM

saLam u'olls....
haihh...xtaw laa malam nie kenapa cik sue jadi resah semacam hurmmm

ni cik sue nk stOry kat u'olls , gerammmmmmm tOl cik sue apa xnya team faveret cik sue kalah huhu tp fans barca bahan xsudah2 , lau cik sue bahan team dorg pandai lak nk lawan balik , xpuas aty lau team cik sue kalah perghhhh...kutuk abes2an ....INI TIDAK ADILLLLL!!!!! xpe2...korang enjOy laa puas2...yang menang akan kalah, yang kalah akan menang so tggu je pembalasan dari kami....


ciann chicharito cik sue...sedey dier

anyway, cik sue tetap menerima kekalahan Man Utd kesayangann cik sue....xpe2 ade masa lagi nak perbaiki  game korang..at least korang dah masuk final . Alhamdulillah syukur.... walau apa pown yang terjadi cik sue tetap menyokong Man Utd sampai biler2...... 


hurmm....td masa nak cri pic ni kat FB ternampak plak ex cik sue, adoyaiiii....dengar kata dia nk tunang lpas raya  hukhuk tiiiidakkkkkkkk...kenapa laa selalu jadi mcm nie T___T sedey sungguh aty nie, cik sue lak smpai skang xde pengganti....sampai bila laa cik sue nak single ??? ade x sape2 kat luar sana yang single gakz huhu...tp biler tgok statement dia tu sakit aty pown ade geram pon ade tp sume silap cik sue jugak gatal tangan bukak page dia wat pe so sendiri tanggung laa kan...?? hurmm....

kemelalutan d maLam haRi

saLam u'olls ....

hurmm...apa yang nak cik sue merepekkan ek pada entry kali nie?? 

oh ya! rutin cik sue as usual laa u'olls siang2 tdoq malam2 berjaga dah mcm vampire kan u'olls hehe al-maklum laa GF DamOn saLvatOre hehe perasan sungguh cik sue nie an..an..an...

cenggini biasalaa cik sue lau x kul 3 ptg xbgun mmg xsah mana xnya kul 5-6 pagi bwu nak tdoq....bgun2 bsuh muka n gosok gigi troih p dapoq tgok2 apa yang boley d makan huhu ya lah dh bgun petang hari mesti laa lapaq pastu 3.30 petang citer faveret cik sue Boys Over Flower wajib tgOk...kalau x rindu kat hyeon jung ngan kim beom cheq hehe lepaih tgok citer tu cik sue masuk bilik sat online kul 5 petang kluaq samb tgok tv citer oh! my school kat KBSW 391 kat AstrO...sambil2 tgok tolong daddy cheq masaq...hah angpa jgn memaen hah, ingat cheq xgheti masaq ka?? heheh  dah setel masak ceq p amek mak ceq balek dr PD .... lepaih tu p kenduri umah akak spupu ceq pulak kat BBU..a.k.a. bandar baru uda bukan ude ek tapi uda! biasaq laa p kenduri mesti ada makan2...balek dh kekenyangan masuk tdoq tp dapat lena sat ja pastu mata dah cerah...

ini baru nk start stOry kat angpa suma nie...heheh sai mata ceq dh cerah apa lagi kluaq bilik bukak tv pastu ceq langgan 2 movie iaitu CUN! & KONGSI tapi cam menyesal lak langgan citer CUN! biasa2 ja xdaq laa best sgt ...tapi citer KONGSI mmg terbaekkkkkkkkkk, terbaekkkkkkk & terbaeeekkkkkkkk bak kata apek dalam Maharaja Lawak huhuh pengaruh tv tol cik sue nie...ala tyme cuti2 sem nie pastu xdenyer nk tgOk tv nie der...hahaa tp siyess wa ckap kat lu org sume KONGSI mmg best no wonder laa baru bape hari kat wayang rating dia dah tinggi...tahniah kepada Farid Kamil ...filem anda mmg d BEST wa ckp lu!!! maveless...hebat!!!! 

sorry kepada CUN! bukan nk down gredkn citer korang ...citer korang best tuk yg kapel2 seswai tgok citer tu tp CUN! mmg xseswai ngan jiwa wa...sorry yerk...

walaupOwn ade maya karin ngan reMy ishak  tp citer ni bukan citarasa cik sue 

lu langsi lu mati...d best !!!

apa pown tak boley

saLam u'olls,

adoyyaiii arini apa pown xley nk wat laa...nak bgun pagi2 konon huh! hampeh last2 bugun kul 3 gakz huhu xpegi pown hantar mak p PD...

bgun as usual bsuh muka n gosok gigi pastu kluar bilik....kluar2 bubu tdo kat kerusi depan usap2 n belai2 dia jap trus p dapo tgok makanan apa yang boleh d makan smbil layan Boys over Flower kat KBSW 391 kat astrO, lpas makan layan bubu....arini aku tgok bubu mcm lemau jer xtaw napa?? nak kata sakit mcm elok, nak kata elok mcm sakit hurmm...tgoK laa shari dua lau maseh sama gak aku bwk dia p jumpe vet..

td maLam, daddy suh cari pet boarding tuk letak bubu huhuhu daddy mcm nak ikut je kitaorg p bandung tu yang dia ye ye je sOh aku cari nusery tuk bubu... =)

aku google kat tenet last2 dapat gak skitar jB shari RM10 oklaa dari yang lagi 1 tu shari RM20 cekik darah gakz, biler dgar je aku dapat cari heppy je daddy huhu kalo daddy ikut lagi best dh lama aku xberholiday 1 family...wahhhhh, xsabar seyhh nk p holiday!!!!!!

Jakarta & Bandung wait 4 me......

F4 a.k.a. Boys Over Flower

saLam u'olls....

tadi aku bagun kul 3 lebey pastu p dapo tgok ada apa makanan yang boleh d makan, biler dah amek nasi sume of koz laa kene bukak tv...skali aku bukan kbsw channel 391 kat astro skali Boys over flower daa tp version korea huhuh apa lagi tgok laa smpai abes terbaek wok!! 




Cast Boys over Flower version korea
p/s yang paling hujung belah kanan tu laa pakwe saya  :))

 

tapi antara pelakon-pelakon yang aku suke dua org iaitu :


ini adalah kim hyun joong ketua kump SS501
p/s lagu dia yang aku ltak kat blog nie love ya! 

ini plak Kim Bum menurut informer aku dia pelakon & model

biler tgOk dorang ...haihh boleh cair aku d buatnya heheh alangkah bahagianya kalo dorg nie jadi pakwe aku?? mesti u'olls sume jeles ngn cik sue kan?? heheh =P oh ya! stlah d kaji rupe-rupenya citer terdapat dalam 4 bahasa yang berbeza yang cik sue dh tgok baru 2 versi iaitu korea & jepun yang 2 lagi xbest laa sbb plakon dia xhensem mcm versi korea & jepun huhuhu ishhh pe laa cik sue nie nk yang hensem je kan?? kan?? kan?? hehe of koz laa, manusia mesti nak tgok yang cantik2 n hensem2 je kan?? dh itu lumrah alam...nak wat mcm ne?? ni pic pelakon2 dr ke-empat2 versi :


sebagai kesimpulannya u'olls, cik sue sangat-sangat menggemari muzik k-pop....im so addictive with k-pop 






glOry~glOry Man Utd

saLam u'olls....

entry harini aku nak dedicate khas buat team kesayangan aku iaitu MANCHESTER UNITED kerna tlah berjaya menjuarai BPL tuk kali ke-19 yeeeehaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

taHniah!!!  

cOngRatuLatiOnz Fergie n d teaM . . .!!!!!







cOngraTuLatiOnz to aLL !!!

c'ya on UEFA champiOnz league, Man Utd vs Barcelona!!!

Glory~ Glory~ Man Utd!! Glory~ Glory~ Man Utd!!

Twilight Saga

saLam u'olls!!!!!

adoyyyy....asal malam je sakit pewot, asal sakit pewot je malam hahaha 
xtaw r napa skang nie asal lebey makan sakit pewot, kurang makan pown sakit pwot hurmm lau x makan lagilaa sakit pewot haihhh apa kene ngan pewot aku nie ek?? ke simpton2 badan nk kurus heheh 

enuf is enuf citer sal pwot ni cheq nak habaq kat angpa suma....yang cheq dah beli 2 buku Twilight saga yehaaaaaa.....sronok sakan cheq angpa taw dak??? wahahahaha....tu pown naseb baik mak dapat voucher MPH sebanyak RM200  dapat laa beli lau x tgok je laa buku tu kat rak buku heheh tp td blanja RM100 je selebeynya nnti tggu aku abeskn dua2 buku bawu beli yang lagi 2 tu...n tadaaa cukup laa koleksi buku Twilight saga aku...

Tapi td dah baca bbp helai buku twilight tu....tp sj laa nk tgok sama ke x ngan movie so aku tgok mvie dia yang ntah kali keberapa aku pown xtaw heheh tp sambil tgok citer smbil berangan kan best lau aku dapat bf vampire yang hensem lagi romantik camtu....huh! mana nk dapat lelaki camtu zaman skang sumenya hampeh huhuhu....tp walau apa pown aku akan berusaha mencari putera idaman aku....bak kata omputih save d last 4 d best ye ke?? lebey kurang gitu laa...xpa2 t aku check balek k?? sorry laa lau salah huhu so pasni aku ley laa menghayati citer tu smbil baca ... at least ade gak bende aku ley wat dlm cuti ni xde laa boring sangat....

sok aku ingat nk p yamaha sri puteri nk daftar men viola tp korang rs berbaloi x?? sbb 12/6 aku dh balek shah alam...so blaja nyer kejap je , aku rs mcm mmbazir je?? tp aku nak main...nk blaja balek oh goshh!! cmne ek?? 

help!!! help!!! helppp!!!!!!!!!!!!

semester hoLiday part 3

saLam u'olls....

ogeyhh...now aku nk citer sambungan citer siang tadi...

hah ! balek jB dok umah dalam 2-3 hari then hari khamis adik aku tanya :

adik : akk nak kluar x arini??
aku : ishh...napa xckap awal2 bajet xde, sok je laa t mlm akk mintak bajet dr menteri kewangan huhu
adik : ok lau macam tu kita kluar lpas smayang jumaat laa
aku : ok set! sapa je pegi??
adik : is, durra n yu...
aku : ok..c u tomorrow! 

KLIK! - t bunyi letak tepon hehe aku tiru dlm komik2 kan slalu tulis camtu

ok2 samb citer, pastu aktiviti aku as usual online FB, Twiiter smpai laa durratun safiyah ni wat status kat FB dia wat macroni cheese, aku pe lagi komenlaa as usual ye u'olls heheh aku komen laa "wahh sedapnya!! tuk akk xde ke??" heheh dengan tanpa rasa segan silu lepas tu mlm tu aku dapat delivery macroni n cheese dari adik aku heheh cayalaa lu sis! pandai lu pikat aty wa heheh

tibanya ari Jumaat, naseb baik dalam kul 1 pM nurul call kejotkan aku lau x mmg xpergi laa tgok wayang....b4 p CS (city square jB) kitaorg singgah amek durra kat mutiara rini then p giant tampoi koz yu nak bli tepong blue key yang Mak Lah pesan tuk wat scorne tuk is huhu bertuah ko dik heheh baru laa smpai kat CS...smapai2 je aku trus beli ticket citer Fast & Furious 5 yg aku nak sgt2 tgok, sbb ada pakwe aku berlakon..hehe jgn jeles taw u'olls?? 

Chop! pas bli ticket wayang kitaorg makan kat tomato studio express, ni yu rekomen laa aku dh jd ketagih nk makan fish dory baked n juice strawberry dia mmg mantop...terbaek wok!! d sbbkan makan kat situ kitaorg lewat bbp minit tgok citer tu tp pape pown mmg d best!! dr CS kitaorg singgah ke Hutan bandar kedai Marissa apa ntah bli chicken chop sempena celebrate bufday pak rahim ayah kepada amirul faris, nurul atikah & amirul fahrin merangkap pakcik aku huh pjg seyhh...dari situ singgah seri puteri bli tiket is balek Lumut lpas tu singgah aku bli yong tauhu lak kat Taman U heheh camne laa mak lah xberenti call lau lapo ley jd kebulor heheh so perjalanan d percepatkan lepas je anto durra dengan lajunya aku memecut balek umah hehe berangan jap mcm dlm citer fast furious 5 .....

so, smpai umah aku tuko sluar trus menuju ke umah seblah sbb xtahan bau chicken chop tu...tp biler makan ayam dia keras, hurmm tp oklaa mana nk dapat chicken chop harga RM5.00 skg nie?? 

so semenjak cuti tu je laa aku kluar berjalan, nntikan laporan xclusif dari Jakarta n Bandung hujung bulan nie...

semester hoLiday part 2

saLam u'olls,

haii...kita berjumpa lagi dalam semester holiday part 2 hehehe dah macam dalam rancangan tV lakz?? tu laa cite2 nk jadi tv presenter tp xkesampaian nk wat cmne ye x?? sabo je laa~ ~ hihi

hurmm arini aku nak samb citer smalam yang tergantung....

okay, cenggini kan aku cakap aku lek jB ari seLasa sbb nak jumpe sumONE kan?? tapi petang isNin tetibe aku dapat mizkol dr num x dkenali :

anoynomous : cOl sat
aku : sapa awak nk suh sy cOl balek??
anoynomous : ni adek kesayangan u laaa

hahahaha...mangkuk tingkat punya adek hehe aku ingat sapa laa nak kaco aku ptg2 camtu, so aku pown call laa dia iaitu Amirul Faris. rupe2nyer dia pown otw lek jB ptg tu aku punya xcited nak balek jB gak huihh xtaw laa nak cakap camne??? tp d sebabkan seseorang tu tpaksa laa aku stay n lek sok pg2. yelah dh jnji xbaik kita mungkir jnji t pe lak org ckap kan?? an..an .. an?? =) 

so maLam tu pertemuan aku dan dia berlaku spt yang d rancang cume kitaorg xtaw nk p mana, last2 lepak kat dataran shah alam jap pusing2 n balek tp at least oklaa buat pengubat rindu d kala cuti heheh tp jgn salah paham yerk aku n dia xde apa2 crius relationship juz TTM jer not more than dat...huhuhu  balek dr jumpe dia dah kul 4 lebey pagi..tp aku xley nk tdo, xtaw laa asal nak balek jB ke nk lek kL ke mesti xley tdo aku pown xtaw napa??? dh puas aku wat research tp last2 xde jawapan jugak yang aku temui...so apa lagi kul 5 lebey aku mandi2 n kemas2 trus masukkan brg2 dlm kete n tros ke pangsapuri nilam puri within seksyen 7 gak amek anak aku kat nusery dia..pg2 aku dh terbang 40hengget huhu syg punya pasal xpelaaa

huhh..pjg nyer story aku mcm nak samb part 3 jer heheh 
sat2 aku rest jap penat laa taip...

breath in....breath out....in....out....
okay! 
sepanjang perjalan dr kL ke jB, bubu senyap je kecuali ade masa aku bukak radio kuat2 dia marah hihi bising kot so aku pelankn skit demi bubu tersayang heheh aku stop pown kat jejantas ayer keroh tu pon bli kfc pastu truskn perjalanan...

sesampainyer aku d rumah , daddy terperanjat tgok bubu dan bubu pown terperanjat tgok umah baru dia hehe maybe terkesima ngan rumah yang besar bak istana sbb b4 diz dia dalam bilik aku yang kecik tu je heheh daddy tu cakap je xske padahal dia suke kucen...sama mcm mak, bile bubu xde je cbuk mencari n bubu ni lak ske dok kat tingkap kalo x kat bilik tgh, dia dok kat bilik piano merata tingkap laa dia ske duduk heheh now dia dah jadi kesayangan mak n daddy so aku xde laa ssh aty nk tinggalkn dia nnti...yang bestnya bubu siap ade bilik sendiri gilerr x gilerr laa kan mana ade kucen len sespeacial bubu?? cakap ngan aku?? 

ok enuff citer sal bubu...citer part 3 bakal menyusul 

semester hoLiday part 1

saLam u'olls....
yeahhh....cuti semester datang lagi, insyallah ia akan jadi cuti sem yang terakhir xsabar rasanya nk abes study then keje huhuhu...oh ya! lama giler saya tidak berblog penuh dgan habuk dan sesawang yang perlu d bersihkan tetapi persetankan sume itu apa yang mahu d luahkan kali ini, jap aku pk sat no? 

hurmmm.....(think....think...think...& thinkk)

oh ya ! first of all aku nak Congratulate my dear cousin Nur Nadia Mohd Nasir kerana telah selamat d ijab kabul bersama suaminya...tahniahh ske sgt tgok korang lalu bawah pedang heheh actually jakun 1st time tgok perkahwinan ala2 tentera heheh masa tu mule laa aku beragan kalo dapat kawen ngan pegawai tentera kan syiookk?? wahahahaha...berangan je cik suRaya oi....

after setel wedding nadia, aku samb last paper aku tuk sem 8, agak ssh laa jugak tp terpaksa jugak aku hadap paper tu....to Pn noryati Alias please puan jgn failkan saya paling2 dapat B- pown xpe laa huhuh ... sy xmo ade repeat2 paper lagi puan..abes je paper malam tu aku clebrate ngan rummies aku iaitu Laila Liyanna tgok bola kat NLCS a.k.a Nasi Lemak Cinta Sayang heheh org shah alam je taw 2 game iaitu arsenal vs stoke city di mana keptusan 3-1 dan yang d tnggu2 op koz laa Man Utd vs Chelsea n as usual MU akan menang perlawanan, kesian sungguh pd supporter chelsea 1st half xdpt gol ramai yang belah sbb frust kalah ngan MU...keymon laa beb MU mana ley kalah team terkuat in d whole land n universe...hahahah so malam tu aku tdo ngan lena...

so aku ingat nak balek jB pada hari esoknya tp ade laa sum1 ni ajak aku jumpe n aku pon nak jumpe seseorang b4 aku lek jB...tp aku dapat jumpe sorg je, yang sorg lagi memanjang bz aduyaiii pastu masa aku smpai jB mesej dia...dia ley plak ckp np aku xbgtaw dia aku nk lek jB...alo brader wa dh gtaw dah tp lu yang bz so wa xmo laa kaco lu...xpe2 pada lu org t wa lek sana kita detink puas2 k...jgn t masa wa ade sana lu org xde masa tuk wa lak??? masa berjauhan bukan men lagi ayat rindu laa apa laa masa dkt2 wa tggu lu org ajak kuar tp memasing senyap je ...

hurmm oklaaa pale pon dah penin ni ngadap netbook aku bercahaya dalam gelap...kang sakit perot dah baik pusing mata datang balek...adoyyyy nmpak sgt aku dh tua heheh  

to be continued. . . .

monolog seorang aku

saLam u'olls 
hurmm bosannya malam nie...xtaw nak watpe??
smlm biler dia ada xlaa bosan cm skang tp smpai biler nak bergantung pada dia?? xkan nk berkepit 24/7 ngan dia je kan?? mcm xde keje len nak wat..asek berkepit jer bosan gakz...anyway, td dia lek keje dia call aku tanye apa aku wat seharian nie..amek berat gak dia kat aku heheh tp yang wat aku konpius skg nie status aku pd dia mmg laa aku nak go wit d flow tp aty aku ni asek tertnya2 aku nie gf dia ke skandal ke TTM ke dari cara dia tu mcm aku nie gf dia...tp pada hakikat sebenar dia dah ade gf 

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!! 
serabOt palOtak aku d buatnyaa.......
paling aku xske prasaan camni ....so perlu ke kitaOrg berbincang sal nie?? sbb aku takut nk dgar kebenaran yg sebenar2nya...aku xnk kegembiraan yang aku alami selama sbulan kenal dia putus d tgh jalan...aku blOm bersedia nk hadapi sume itu ...kalo boleh aku nak tamatkn sendiri bukan dia yang tamatkn sume nie....
perkara yang mlibatkn prasaan aku nie sgt2 complicated...aku nk syg dia spnuh aty aku tp aku xnk aku yg menanggung derita n kesakitan...aku hanya nk seseorg yang menyayangi aku spenuh aty dia hanya tuk aku tanpa perlu berkongsi kaseh ngan org laen...biler jauh dari dia aku asek teringatkn dia dan pasala hubungan kami nie...tp biler jumpe aku xbrani nak tanya dia..?? 

aku pown nk bahagia jugak mcm org laen....nk jugak ade bf yang amek berat sal aku....kenapa laa malang sungguh naseb aku dalam bercinta?? ataupun aku blom jumpe org yang seswai ngan aku lagi...aku xnk aku hanyut dengan prasaan aku ...aku nak berpijak d dunia yang nyata bukan berfantasi sorg2 dalam dunia rekaan aku...kenapa kebanyakan lelaki yang aku kenal hanya nk mengambil kesempatan atas apa yang aku ada?? terlalu baik kah aku ngan mereka?? tiap2 malam mesti aku d belenggu ngan persoalan yang sama tanpa ade jawapan dr persoalan yang aku kemukakn itu...
arghhhhhhhh...kusut palotak aku d buatnya.....
penat laa kalo ari2 mcm nie....sampai biler aku nak mcm nie?? 
sampai biler???

kemerepekan d tgh hari

saLam u'olls

hahah sekali lagi malam ni aku xdpat nk tdo xtaw kenapa mata dh pedey tp xmo tdo mayb sbb sakit pwot kot??  ini yang wat aku rindu kat mak aku ..slalu time2 mcm nie dia akan urut aku smpai aku tertdo oh i miss her so damn muchh...i wish she was here wit me...

well gud mowning u;olls heheh sowi laa apa aku nak tulis tergendala semalam sbb terlalu sakit pwot n mengantuk so aku stop begitu sahaja...

aktiviti arini aku nak p byaq bil api yang lama aku tangguhkan kang xbayaq xpasal2 lak kene potong xdpt aa aku nak beronline ...n menikmati kesedapan angin kipas .... pastu nk p mana ek? xkn nk trus balek umh?? x best ar?? sy mahu pergi berjimba hiburkan hati yang xtenang nie...tp kemana destinasi perlu d tuju?? lanna plak xbrapa sehat xkan laa nak ajak dia?? aduhh bnyak nyer persoalan tp xde sape dapt menjawab...

oklaa stop dulu sampai cni nnti mlm2 kang aku samb ag yerk u'olls??

Mimpi yang tak sudah

saLam u'olls...
hurmm hari yang teramat boring adalah hari ni...sbb aku xde wat pape juz melepak di tilam aku yang xbrapa empuk...sambil melayan karenah bubu yang semakin nakal n berborak2 ngan hsemate aku a.k.a. Lanna dan tanpa aku sedari kejap je dah malam, oh ya! mayb nnti malam aku akan kluar berjimba dengan seseorang yang aku panggil Cik Li heheh destinasi yang d tuju uptown shah alam ataupown Amp Square karaoke yang bertempat d sunway piramid....mana yang best ek?? tgok laa itupun lau Cik Li xpenat tp lau dia penat pown apa aku kesah?? lau dia ngantuk...tdo je laa biar aku nyanyi sorg2 , aku kan hantu karok heheh

u'olls nak taw x?? sejak akhir-akhir nie aku rasa semacam jer, mksd aku rs yang ssh nk d tafsirkan resah gelisah, gundah gulana tidak terkecuali rs xsedap aty....kenapa ek?? korang taw x?? 

biler aku tgok bubu tdo lena...aku pown rs cam nak tdo jer tp lau tdo memanjang rs membazir je masa tanpa buat apa2...arghhhhh come on suraya study2...exam dah nak dekat ckit lagi je nak abes , u hv to work harder than past2 sem....yeahhh, if not u wont get Satria Neo as ur parents hv promise to 2....-sigh- terasa berat beban yang aku pikul...kenapa laa aku xde adek bradek laen yang boleh pikul taggungjawb aku nie?? xlarat aku nk pikul sorg2...

haishh bubu nie aku bru nk berfeeling2 dia dtg menganggu aku ....tergendala segala anganan aku heheh 
aghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kalau laa Rifky ke Lan ke balik smula kat aku betapa bahagianya idup aku nie...
itu sume hanya mimpi yang xmungkin akan berlaku....